Subota, 27. travnja 2024.

VELIKE PROMJENE U ŽNK KOPRIVNICA Na mjesto trenera stigao je bivši igrač Slaven Belupa, a ovog tjedna oformit će se i nova uprava

Ženski nogometni klub Koprivnica imao je itekako radnu zimu. Nakon sporazumnog rastanka sa sada već bivšim trenerom Ivicom Lukačem, klub ima novog trenera seniorske ekipe, a kako saznajemo od predsjednice Nikoline Notersberg, ovog tjedna trebala bi se oformiti i nova uprava.

Novi trener seniorske ekipe ŽNK Koprivnica bit će Mario Gregurina, nekadašnji igrač Slaven Belupa i sadašnji igrač NK Koprivnice. Gregurina će voditi i Školu nogometa za djevojčice u suradnji s trenericama Matejom Videc i Leonom Šegrc te trenerom Mihaelom Andrićem.

– Moram priznati da mi je velika čast što ću biti trener ŽNK Koprivnice. Dojmila me se prezentacija cijelog projekta i mogu reći da u novi angažman ulazim izuzetno ambiciozno. Osnovni cilj koji sam si zadao je da izborimo ulazak u Prvu ligu i da isprofiliramo što više domaćih igračica – rekao je Mario Gregurina za Dravu.info.

Seniorska ekipa trenutno se natječe u Drugoj hrvatskoj ligi za žene Sjever, a polusezonu su završile na drugom mjestu s 13 bodova, odnosno jednim bodom manje od vodeće Lepoglave koja ima utakmicu više. Kako saznajemo od predsjednice Nikoline Notersberg, ŽNK Koprivnica od polusezone bit će pojačan za četiri prvoligaške igračice, a u minuloj polusezoni najviše su se istaknule Mateja Videc i Ivana Kirilenko koja je i najbolji strijelac lige s 10 pogodaka. Također, ovog tjedna trebala bi biti poznata imena nove uprave, kao i stručnog stožera koji će osobno odabrati Gregurina.

ŽNK Koprivnica osnovan je 2015. godine, a osim seniorske ekipe, klub ima i U-10 kategoriju te kadetsku ekipu. Temelj kluba su djevojčice od sedam do jedanaest godina koje se natječu u Ligi piceka i to u muškoj konkurenciji. Njihova trenerica je Leona Šegrc, dugogodišnja igračica Koprivnice. S druge strane, kadetkinje su zabilježile najveći napredak od osnivanja kluba. Trenutno se natječu u Prvoj HNLŽ Sjever, a čak 10 igračica iz spomenutog uzrasta nastupilo je na selektivnoj utakmici reprezentacije ŽNS Koprivnica – Bjelovar – Virovitica. Posebno su se istaknule kapetanica Dora Vuljak te Marta i Helena Kurtanjek. Trenerica kadetkinja je Mateja Videc koja igra za seniorsku ekipu.

– Mislim da naš klub iz svake godine pokazuje zavidan napredak. Sve djevojke koje igraju za seniorsku ekipu izuzetno se vesele radu s trenerom Gregurinom od kojeg ćemo puno toga naučiti, ipak se radi o bivšem nogometašu Slaven Belupa. Uz to što igram za seniorsku momčad, izuzetno sam ponosna na to što sam trenerica najmlađim uzrastima u klubu. Imamo jako dobru ekipu u kojoj nekoliko djevojaka pokazuju da su veliki talenti. Trenutno se natječemo u muškoj ligi, a iako do sada nismo ostvarile ni jednu pobjedu, bitno nam je da u takvoj teškoj konkurenciji “izbacimo” nekoliko djevojaka na koje ćemo moći računati za seniorsku ekipu – rekla je Leona Šegrc.

– Imamo zaista odličnu ekipu koja se natječe u Prvoj ligi u kojoj je konkurencija zaista opaka. Iako rezultati nisu baš najbolji, nama je najvažnije da stječemo iskustvo kako bismo se bez većih problema mogle prilagoditi seniorskom nogometu – rekla je Dora Vuljak, kapetanica kadetske ekipe ŽNK Koprivnice.

Nikolina Notersberg izuzetno je ponosna kako klub koji ne postoji ni pune četiri godine napreduje iz dana u dan:

– Jedini smo klub u Hrvatskoj koji organizira međunarodni turnir u velikom nogometu za žene. Također, prošle smo godine povodom obilježavanja Dana općine Legrad odigrali prijateljsku utakmicu protiv mađarskog ženskog nogometnog kluba Szepetnek. Izdvojila bih da smo prošle godine osvojile i treće mjesto na jakom međunarodnom turniru u Francuskoj, gdje smo u borbi za broncu pobijedile U-20 selekciju Maroka. S pripremama krećemo ovaj tjedan predvođeni ambicioznim trenerom Gregurinom. Ja osobno živim svoj san i drago mi je da klub ovako napreduje. Živim za svoje igračice, za zadovoljne roditelje mlađih uzrasta, živim za svaku pobjedu – rekla je predsjednica Notersberg Dravi.info.

Da stvar bude bolja, igračice ŽNK Koprivnice nositeljice su ekipa srednje škole kao i gimnazije na školskim natjecanjima u futsalu. Prošle godine nastupile su na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u Izraelu, a kompletnu ekipu činile su igračice iz koprivničkog kluba pod vodstvom trenerice Ivane Posavec-Gregurine.

zatvori