Petak, 26. travnja 2024.

PUTOSITNICE Osnovna škola ‘Antun Nemčić Gostovinski’ objavljuje natječaj za najbolji učenički putopis

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski objavila je natječaj za najbolji dječji putopis, na koji se mogu prijaviti učenici sedmih i osmih razreda u Hrvatskoj.

Tema je “Putositnice s putovanja Lijepom Našom”, a ono što mora sadržavati jest opis krajolika, ljudi, običaja, kulturnog i povijesnog bogatstva, što obuhvaća i etnografiju, značajne osobe, prirodne znamenitosti i posebnosti.

Ono što se također traži su i osobna zapažanja, pojedinosti koje su na prvi pogled skrivene odraslim očima, emotivni i drugi i vizualni doživljaji. Putopis mora biti na hrvatskom jeziku, standardnim jezikom ili dijalektom, na latinici i u skladu s hrvatskim pravopisom. Pritom rad ne smije biti prethodno objavljen, izveden ili nagrađivan.

Ispod rada mora biti zapisana zaporka i razred koji učenik pohađa. Svi ostali podaci navode se u zatvorenoj omotnici u kojoj je rad poslan. One sadrže: ime i prezime učenika, naslov rada, razred, naziv škole i mentora s brojem telefona i navedenom e-mail adresom mentora. Svaka škola smije sudjelovati s pet proznih radova, koji se zaključno s 19. travnja šalju na adresu OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”, Školska ulica 5, 48000 Koprivnica, s naznakom “za natječaj Putositnice 2019”.

Povjerenstvo će izabrati pet najboljih radova koji će biti objavljeni do 24. svibnja u Koprivnici. Supokrovitelji natječaja su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica i Podravka d.d.

Natječaj se objavljuje u spomen hrvatskom putopiscu Antunu Nemčiću.

zatvori