Srijeda, 1. svibnja 2024.

Pet prometnih nesreća obilježilo je petak na podravsko-prigorskim prometnicama

Petak je obilježilo čak pet prometnih nesreća i sve su se, osim jedne, dogodile u prijepodnevnim satima – a i ta peta dogodila se svega pet minuta iza podneva. Podaci su to iz redovnog dnevnog izvješća Policijske uprave koprivničko-križevačke. Ni u jednoj nije bilo ozlijeđenih osoba.

Prva nesreća dogodila se oko 8 sati na Trgu sv. Florijana u Rasinji. Vozač rođen 1961. godine osobnim je automobilom oduzeo prednost teretnom vozilu i došlo je do sudara.

Pola sata kasnije nova nesreća, ovoga puta u Kloštru Vojakovačkom. Vozačica (r. 1951.) osobnim je automobilom obilazila teretno vozilo u koje je muškarac (r. 1981.) utovarivao trupce te udarila u svjetlo. Prekršajni postupak bit će pokrenut protiv oboje sudionika jer je teretno vozilo bilo nepropisno parkirano.

Sljedeću intervenciju policijski su službenici zabilježili u 9:45 kada je na Podravskoj magistrali između Đurđevca i Virja kamion zbog nepropisnog kretanja sletio s kolnika. Njime je upravljao državljanin Srbije rođen 1991. godine. Novčana kazna naplaćena mu je na mjestu događaja.

Izvor: Facebook grupa “Policija zaustavlja – Koprivničko-križevačka županija”

Sat vremena kasnije dogodio se lakši sudar dvaju osobnih automobila u Koprivnici i to na raskrižju Čarde i Ulice Josipa Bukovčana. Vozačica (r. 1956.) oduzela je prednost vozaču (r. 1954.) i slijedi joj prekršajni postupak.

Naposljetku, pet minuta iza podneva dva su se osobna automobila sudarila na raskrižju Koruške ulice u Križevcima. Vozač (r. 1954.) oduzeo je prednost vozačici (1999.) te nakon sudara svojim automobilom udario u ogradu kuće. Nije bio pod utjecajem alkohola i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori