Subota, 27. travnja 2024.

Koprivničke vode s Hrvatskim vodama dogovorile sufinanciranje investicija u 2019. godini

Radni sastanak na temu provedenih investicija vodnokomunalne infrastrukture u 2018. godini te planiranih projekata koji će se realizirati u suradnji s Hrvatskim vodama, Gradom Koprivnicom i općinama na uslužnom području Koprivničkih voda u 2019. godini održan je jučer, 19. veljače u Koprivničkim vodama.

Sastanku s predstavnicima Koprivničkih voda prisustvovali su zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, voditelj sektora korištenja voda Đino Zmijarević i voditelj vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Danijel Bunić sa suradnicima, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, saborski zastupnik Branko Hrg, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec te načelnici općina Stjepan Milinković (Gola), Mario Hudić (Koprivnički Bregi), Vlado Bakšaj (Sokolovac) i Danimir Kolman (Rasinja).

Predsjednik Uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras naglasio je da se odlična suradnja s Hrvatskim vodama i općinama koje se nalaze na području koprivničke Podravine iskazuje kroz projekte u kojima se zajedno sudjeluje. Najbolji pokazatelj je ukupna vrijednost provedenih investicija u iznosu od 6,8 milijuna kuna za 2018. godinu, od čega su Hrvatske vode sudjelovale s 5,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Navedeni su i planirani projekti za 2019. godinu koji će se realizirati uz pomoć Hrvatskih voda i općina na čijem se području planira izgradnja vodnokomunalne infrastrukture te nastavak provođenja projekta Aglomeracije Koprivnica kao najvećeg infrastrukturnog projekta na području Koprivničko-križevačke županije.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić sa svojim najbližim suradnicima napomenuo je da su Hrvatske vode spremne pomoći u realizaciji pripremljenih projekata te da sve stručne službe Hrvatskih voda stoje na raspolaganju za suradnju. Naglasio je da je cilj Hrvatskih voda pomoći u iskorištavanju resursa koji su namijenjeni za projekte Grada Koprivnice i općina preko Koprivničkih voda.

Načelnici općina izjavili su zahvalnost i zadovoljstvo što se navedenim infrastrukturnim projektima podiže standard i kvaliteta života u njihovim općinama te se ujedno nadaju da će se ovakav oblik suradnje s Koprivničkim vodama i Hrvatskim vodama nastaviti i dalje.

Saborski zastupnik Branko Hrg izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom te je kao saborski zastupnik s područja Koprivničko-križevačke županije obećao pomoć u realizaciji investicija planiranih za 2019. godinu.

Foto: Koprivničke vode.
Foto: Koprivničke vode.
Foto: Koprivničke vode.
zatvori