Izvor: OŠ "Braća Radić".
Krešimir Kušek, dugogodišnji ravnatelj koprivničke Osnovne škole ‘Braća Radić’, preminuo je u četvrtak, 7. veljače.

Kušek je u ovoj koprivničkoj školi prvo radio kao nastavnik, a potom je punih 18 godina bio njezin ravnatelj.

“Svojim upornim i požrtvovnim radom poklonio je našoj školi – našim učenicima i djelatnicima sve što je mogao: svoje znanje i veliki trud, svoje slobodne trenutke i svoju veliku želju da škola krene putem napretka. Jedan je od najzaslužnijih ljudi što je prije 30 godina sagrađena i otvorena zgrada nove škole u kojoj smo danas i što je ustrajao, potičući svoje djelatnike, da škola bude prepoznatljiva po svojim uspjesima”, stoji u obavijesti na internetskoj stranici škole koju potpisuje Vesna Petrušić.

“Bio je čovjek koji je znao prepoznati i pomoći čovjeku u nevolji. U vrijeme Domovinskog rata prihvatio je učitelje prognanike i pomogao im da započnu novi profesionalni i osobni razvoj. Župi Blaženog Alojzija Stepinca, koja je bila u osnivanju, pomogao je osiguravši prostor gdje su se okupljali vjernici.

Učitelji i učiteljice koji su radili s njim pamtit će, da se iza ozbiljnog lica, nalazio čovjek koji je uvijek znao saslušati, savjetovati, ohrabriti, poticati, čovjek koji je uvijek imao vremena i sluha za sve osobne probleme i za lijepu riječ. Sjećamo se uvijek otvorenih vrata njegova ureda iz kojeg je dijelio, često ležerno i dobronamjerno, prijedloge i kritike, ali je uvijek poštovao i štitio svoje djelatnike”.

Za svoje zasluge i doprinos razvoju školstva u Koprivnici, Kušek je 2001. godine primio Medalju grada Koprivnice.