Srijeda, 17. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: NOĆ MUZEJA i ove je godine privukla mnoštvo posjetitelja, pogledajte kako je bilo u Koprivnici

Brojni su se Koprivničanci i ove godine odazvali Noći muzeja, popularnom kulturnom programu koji već više od desetljeća krajem siječnja ili početkom veljače otvara vrata muzejskih i kulturnih institucija širom zemlje svima zainteresiranima uz posebne prigodne izložbe i aktivnosti.

Ovogodišnja je Noć muzeja u Koprivnici svečano otvorena u Galeriji Mijo Kovačić na Zrinskom trgu, uz virtualnu izložbu “Podravka – industrijska baština”. Tema Noći muzeja ove je godine, naime, “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost”. Stoga je fizička izložba o Podravkinoj industrijskoj baštini preseljena u digitalni, virtualni format.

Na tom tragu bila je i izložba u glavnoj zgradi Muzeja grada Koprivnice: “Digitalna arheologija” koja je zainteresiranima predstavila video i 3D interaktivne sadržaje s digitaliziranim arheološkim lokalitetima i pojedinačnim predmetima.

U Galeriji Koprivnica postavljena je izložba “Koprivnički trgovi prošlosti i budućnosti: Zrinski i Jelačić”, rezultat višemjesečnih istraživanja koprivničkih kustosa uz izradu Konzervatorske podloge o središnjim koprivničkim trgovima, uoči njihove rekonstrukcije.

U Kinu Velebit premijerno je prikazan dokumentarni film povodom 50. obljetnice Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama, a na pročeljima zgrada u centru Koprivnice projicirane su stare fotografije uz 100. godišnjicu dvorane Domoljub.

Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama predstavila je digitaliziranu građu na platformi Google Arts & Culture i dokumentarni film o obilježavanju 50. obljetnice Galerije, uz razgovor s članovima Tetrabot studija iz Zagreba koji naivnoj umjetnosti pristupaju inovativno i kreativno, prezentirajući je u mediju bliskom novim generacijama posjetitelja.

Zanimljiv program održan je i u Podravkinom Muzeju prehrane, gdje su prikazane projekcije i Podravkine audiovizualne baštine: stari Podravkini reklamni crtani i drugi filmovi, dokumentarci, isječci iz proizvodnih pogona, film o profesorici Zlati Bartl, “Male tajne velikih majstora kuhinje” i drugo.

 

#nocmuzeja

Posted by Drava.info on Friday, February 1, 2019

 

 

#nocmuzeja Muzej prehrane

Posted by Drava.info on Friday, February 1, 2019

 

zatvori