Petak, 26. travnja 2024.

FOTO U Novigradu Podravskom proglašena najbolja vina ovdašnjeg kraja

Udruga vinogradara, vinara i voćara Komarna 2001. Novigrad Podravski ove subote organizirala je osmu izložbu vina ‘PodraVINA 2018’.

Prisutne je pozdravio predsjednik Udruge Željko Vuljak i čestitao svim izlagačima na osvojenim nagradama. U svom obraćanju istaknuo je da izložba nije više samo lokalnog karaktera, već je postala i jedna od vodećih regionalnih izložbi jer već par godina okuplja vina iz bilogorskog, ludbreškog, križevačkog, koprivničkog i đurđevačkog kraja. Na kraju obraćanja svima je zaželio dobru vinogradarsku i vinarsku godinu.

Ove godine na ocjenjivanje je pristiglo 185 uzoraka, od toga 170 bijelih vina, 12 crnih vina i tri voćna vina te je ukupno dodijeljeno 29 zlatnih, 101 srebrna i 23 brončane diplome, dok 32 uzorka nisu zadovoljila.

Šampion izložbe je Ivan Vedriš za vino Chardonnay, šampion “Novigradskih goric” je Ratko Trnski s vinom Kleščec bijeli, a nagradu Općinsko vino dobio je Siniša Balogović za vino Mješavina bijelo.

Izložbu vina “PodraVina 2019” otvorio je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek istaknuvši da Udruga zaista puno radi na unapređenju vinogradarstva i vinarstva na ovom području.

U kulturnom dijelu programa nastupio je Mješoviti pjevački zbor KUD-a Ivan vitez Trnski, Likovno kreativna sekcija “Likresa” je u sklopu izložbe vina izložila široku paletu svojih slika s vinogradarsko-vinarskim motivima.

Miroslav Kovač i Stjepan Plantak-Pepi pročitali su svoje prigodne pjesme. Cijeli program i dodjelu nagrada vodila je mlada dama Martina Petras. Nakon službenog dijela uslijedilo je druženje članova i gostiju uz degustaciju nagrađenih vina.

zatvori