Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO U Koprivnici predstavljen zdravstveni program SDP-a, Bernardić: Smanjit ćemo dugove u zdravstvu i egzodus liječnika i medicinskih sestara

U Koprivnici je danas predstavljen nacionalni program zdravstvene politike SDP-a. Na tribinu upravo o toj temi danas su stigli predsjednik SDP-a Davor Bernardić te kandidati za izbore za Europski parlament – Barbara Antolić Vupora, Joško Klisović, Ivana Posavec Krivec te Mladen Novak.

Šef SDP-a Davor Bernardić ukratko je objasnio glavne točke njihovog zdravstvenog programa:

Davor Bernardić. Snimila Sonja Barčanec.

– Želimo da građani Hrvatske budu ravnopravni građani Europske unije i kad je zdravstvo u pitanju. Moramo smanjiti liste čekanja, a SDP će to napraviti čim preuzme odgovornost. Smanjit ćemo dugove u zdravstvu i smanjit ćemo egzodus liječnika i medicinskih sestara izvan Hrvatske. Nažalost, trenutna vlada to nije napravila.

Minimalna plaća ne smije biti ispod 4.000 kuna, dodao je Bernardić, i rekao da je SDP jedini predstavio konkretni plan za povećanje plaća od kojega ne namjeravaju odustati.

– Želimo dostojanstven život radnika i umirovljenika jer dok god u Hrvatskoj imamo europske cijene, a nemamo europske plaće, tome trebamo težiti. Izmjenom zakonodavstva već sljedeći mjesec plaće u Hrvatskoj svima mogu narasti do 500 kuna.

Glavni čovjek SDP-a iskoristio je priliku kako bi kritizirao rad vladajuće strukture. Rekao je kako se u vezi brze ceste do Koprivnice ništa nije dogodilo u posljednje tri godine.

– Naravno da će sad u izbornoj godini, kako to uvijek biva, najveće izborno obećanje biti vezano za asfalt. Mi ćemo izgraditi ovo, mi ćemo izgraditi ono… No, naš prioritet zaista je brza cesta i podravska magistrala. SDP je pokazao da to može učiniti – zaključio je Bernardić.

zatvori