Petak, 26. travnja 2024.

Djevojčica se otrovala ugljičnim monoksidom u kupaonici

15-godišnja djevojčica jučer se otrovala ugljičnim monoksidom u Koprivnici.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke utvrdili su da je do trovanja došlo uslijed nestanka kisika u kupaonici zbog neodržavanja plinskih trošila. U isto vrijeme su u kupaonici bili upaljeni plinski bojler, grijalica i ventilator.

Mlada djevojka izgubila je svijest, no na sreću na vrijeme je pronađena i odvezena u koprivničku bolnicu. Neslužbeno doznajemo da je 15-godišnjakinja ostala na promatranju u Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici te da se osjeća dobro.

Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije, policijski službenici će dostaviti izvješće o slučaju nadležnom državnom odvjetništvu.

– Kako bi se izbjegli tragični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati jednom godišnje i to od strane ovlaštenih stručnih servisera jer će se tako povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Zapamtite, samo ispravno izveden, pregledan i očišćen sustav grijanja je onaj koji se može koristiti na siguran i pouzdan način – upozoravaju iz policije.

zatvori