Petak, 26. travnja 2024.

ROCK’N’ROLL ŠKOLSKI ODMOR Žestokom svirkom i drugim sadržajima u Obrtničkoj školi obilježen Dan ružičastih majica

Tradicionalni Dan ružičastih majica, kojim se svojstvenom simbolikom obilježava Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, na poseban je način obilježen i ove godine u koprivničkoj Obrtničkoj školi.

Ovom se prilikom Obrtnička škola predstavila slobodnim i kreativnim aktivnostima vlastitih učenika. Tako su za vrijeme velikog odmora izloženi likovni radovi učenika, a postavljena je i boksačka vreća na kojoj je svoje vještine pokazao jedan od učenika, ujedno i član Boks kluba David.

– U našim školama postoje zabilježeni slučajevi međuvršnjačkog nasilja. Ovim se putem ukazuje na to, da se djeca upoznaju s tim, a uz to se potiče i prevencija, kao i prijava nasilja – ovom je prigodom izjavio dožupan Ratimir Ljubić.

Da ugođaj bude poseban, pobrinuli su se dečki iz benda Top Hat. Žestoki zvukovi obrada Nirvane, Ramonesa, Hladnog Piva i drugih poznatijih grunge i punk-rock bendova orili su se hodnikom i makar na 15 minuta pretvorili Obrtničku u pravu ‘Rock’n’roll’ srednju školu.

– Već četvrtu godinu godinu zaredom obilježavamo Dan ružičastih majica, pokušavamo kroz različite radionice uključiti što veći broj učenika, kao i to da pokušavamo educirati da se nasilje može riješiti i mirnim putem – rekao nam je ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić.

zatvori