Subota, 27. travnja 2024.

Dadilje i ravnateljice vrtića na sastanku u gradskoj upravi: Sve su nedoumice riješene

Provođenje nove Odluke o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti dadilja na području Grada Koprivnice bilo je glavna tema sastanka koji je za stolom u Gradskoj upravi okupio devetero vlasnika obrta za čuvanje djece i četiri ravnateljice Dječjih vrtića.

Svima im je zajedničko da djeluju na području Grada Koprivnice i da njihove djelatnosti Grad sufinancira iz svog proračuna. A prema odluci koja je na snazi od početka ove godine, djeca jasličke dobi usmjeravaju se dadiljama a ona starija u vrtiće.

– To je ona naša važna premisa koja nas je i vodila u donošenju ove odluke – da nam djeca nakon treće godine idu u odgojno-obrazovne ustanove, a djeca jasličke dobi da idu u obrte za čuvanje. Mi uistinu želimo da Koprivnica bude grad odgoja i obrazovanja, grad djece i tako smo tu odluku koncipirali. Naglasila bih još da smo izuzetno zadovoljni i s radom gradskih vrtića i obrta za čuvanje djece. Na našu sreću, a vjerujem i na veselje svih naših roditelja i mališana, naša djeca svoje djetinjstvo provode u vrlo stručnom i vrlo, vrlo veselom okruženju – rekla je Dravi.info zamjenica gradonačelnika, Melita Samoborec.

Izvor: koprivnica.hr

Podsjetimo, odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja donesena krajem prošle godine, izazvala je mnoge prijepore no na kraju je – čini se, sve dobro završilo:

– Ta odluka je u početku, kao i sve odluke kojima se nešto mijenja, prihvaćena na malo nespretan način. No, vrijeme je pokazalo da je na terenu sve u redu. Sve su nedoumice riješene, roditelji su sve prihvatili, idu u vrtiće po svu dokumentaciju koju smo Odlukom propisali… A svakako bih htjela reći da smo temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Koprivnice smo odlučili da participacija roditelja za drugo dijete iznosi 50%. To je na snazi i u obrtima i u vrtićima.

Uz dogradonačelnicu Samoborec, na sastanku je bila i gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

zatvori