Petak, 26. travnja 2024.

Župan Koren o Mađerovom ‘transferu’: On i njegova ekipa uništili su HSS u našoj županiji

Iako bi danas imao razloga za slavlje, Darko Koren ne likuje. Za Dravu.info je rekao da je Mladen Mađer svojim potezom, prelaskom Milanu Bandiću, samo potvrdio sve ono što je dosad govorio o njemu:

– Ne osjećam se pozvanim komentirati najnovije događaje jer sam ja svoj stav o Mladenu Mađeru i onome što je ostalo od HSS-a davno izrekao. Na žalost, bez obzira na moju emocionalnu povezanost, mislim da su Mađer i ekipa oko njega uništili HSS u našoj Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je stranka bila najjača, baš kao što je zbog vodstva HSS uništen i u cijeloj Hrvatskoj.

Koren kaže da ne bi špekulirao o razlozima Mađerovog napuštanja HSS-a i prelaska Milanu Bandiću:

– O razlozima ovog poteza treba pitati samog Mađera ili gospodina Bandića. Ne želim komentirati ni glasine koje kruže o razlozima Mađerovog poteza. Neki na takve poteze u politici gledaju kao na pragmatizam, a neki to smatraju političkom ljigavošću i nevjerodostojnošću. Osim toga, zaista nemam potrebe bilo što reći.

Darko Koren i Mladen Mađer bili su stranački kolege u HSS-u. No, svojevremeno su im se putovi razišli. Koren je bio primoran napustiti HSS, nakon čega je osnovao Mrežu nezavisnih lista i osvojio još jedan mandat župana.

Mađer je pak zamijenio Korena na funkciji županijskog predsjednika stranke i kao zamjena za izabranog Stjepana Kožića s liste HSS-a ušao u Sabor. Rastao je u stranačkoj hijerarhiji, ali i izgubio izbore za načelnika novigradske općine.

A s početkom ove godine napustio je stranku i, kao što se krajem prošle godine špekuliralo, prešao Milanu Bandiću.

U utorak će, najavio je, pojasniti svoj potez, a svoje će, kako očekuje predsjednik HSS-a Krešo Beljak, reći i USKOK.

zatvori