Srijeda, 22. svibnja 2024.

‘ŽELIM ZNATI KAKO IMATI’ Financijska i medijska pismenost djece neki su od ciljeva novog projekta Udruge Bolje sutra

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice počela je s provedbom još jednog projekta.

Ovog puta želja im je mlade naraštaje što bolje pripremiti za život, a što to podrazumijeva pojasnila je na početnoj konferenciji voditeljica projekta “Želim znati kako imati” Renata Glavica:

Renata Glavica. Snimila Nela Carek.

– Njegov glavni cilj je educirati djecu o aktivnom građanstvu, promijeniti svijest kod učenika, tolerancija prema različitosti, promicati socijalnu uključenost, razvijanje svijesti o odgovornom gospodarenju društvenim i prirodnim resursima. Podpodručje je opismenjavanje učenika i članova udruge medijskom i financijskom pismenosti.

Projekt je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a koprivnička udruga za njega je dobila 110 tisuća kuna. Partneri u projektu su Općina Koprivnički Ivanec, tamošnja osnovna škola te Koprivničko-križevačka županija.

Darko Koren. Snimila Nela Carek.

– “Želim znati kako imati” nas u ovom suvremenom svijetu asocira na nešto materijalno, ali ne. Puno je važnije naučiti kako imati osjećaje, empatiju i odgovornost pomoći onima koji nešto teže savladavaju određeni put u odnosu na nas ostale – rekao je župan Darko Koren.

Djeca će tako do kraja projekta u kolovozu, između ostaloga, sudjelovati u različitim edukativnim, kreativnim i digitalnim radionicama, putovati, susresti se s vijećnicima Općine Koprivnički Ivanec, a bit će i dio simulirane sjednice Županijske skupštine.

Potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Ivanec Kristina Furkes i načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović.

– Nama je zadovoljstvo sudjelovati u takvim projektima. I kolege prije mene surađivale su s koprivničkom Udrugom Bolje sutra koja je sveprisutna u našoj općini. Rado ćemo podržati i hvalevrijedan projekt kojim se djecu želi opismeniti – poručio je načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović.

Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Kristina Furkes. Snimila Nela Carek.
Željko Pintar. Snimila Nela Carek.
zatvori