Petak, 26. travnja 2024.

VALENTIN KNAPIĆ Novi trener Koprivnice ekskluzivno za Dravu info: Moj osnovni cilj je da se u Koprivnici isprofilira što više mladih igrača

Nakon što se sada već bivši trener Koprivnice Vedran Medenjak vratio u Školu nogometa Slaven Belupa, za novog trenera Zelenih izabran je Valentin Knapić, donedavni trener županijskog prvoligaša Tehnike.

Knapić je dobro poznato ime u koprivničkim nogometnim krugovima. Radi se o treneru koji s igračima stvara obiteljsku atmosferu, a u potpunosti je posvećen dobrom i kvalitetnom radu.

– Koprivnica je ipak na nekoj drugoj razini od Tehnike što se tiče organizacije i kadra igrača. Puno je veća koncentracija kvalitete i zahtijeva više angažmana od trenera koji radi u takvoj razini. Meni je jako žao što sam morao napustiti divan klub poput Tehnike, ali mislim da je Koprivnica ipak stepenica više u mojoj trenerskoj karijeri – rekao je Knapić Dravi.info.

Pred igračima Koprivnice uskoro je nastavak proljetnog dijela tekuće sezone Treće hrvatske nogometne lige Istok koju su na polusezoni završili na 14. mjestu. Iako su Zeleni doveli nekoliko pojačanja, još se ne može sa sigurnošću utvrditi njihov igrački kadar.

– Treniramo svaki dan, a dogovoreno je pet pripremnih utakmica. Prvu utakmicu igramo već ovog vikenda na domaćem terenu protiv Bjelovara. Idući vikend idemo u goste kod Vrbovca, a dalje nam slijede prijateljski susreti protiv Varteksa, Sesveta i Ferdinandovca. U dogovoru s igračima trenirat ćemo svaki dan, radit ćemo naporno i puno te vjerujem da će nam se to vratiti kroz prvenstvo. Još nemamo definiran igrački kadar do kraja, ali to će se znati kroz desetak dana. Mogu reći da su novi igrači Gabrijel Dodik i Ivan Olić koji dolaze iz Bjelovara. Osobno sam sretan što su se njih dvojica vratili jer to su momci koji su karijeru započeli u Koprivnici. Ima još igrača koji su stigli na probu, ali ne bih trenutno o imenima – rekao je Knapić.

Od sljedeće sezone Koprivnica će gotovo sigurno igrati u novooformljenoj Trećoj ligi Sjever, a Knapić poručuje da mu konačni plasman ove sezone nije imperativ.

– U nadolazećoj polusezoni imam cilj da se isprofilira što više mladih igrača. Iako je konačni rezultat i što bolji plasman također važan, ponavljam, glavni cilj mi je da se u Koprivnici isprofilira što više mladih igrača koji će biti nositelji Koprivnice – zaključio je Knapić.

Pred Zelenima je izuzetno važna polusezona u kojoj će nakon drugo vremena raditi na kosturu ekipe za sljedeću sezonu u novoj ligi.

zatvori