Petak, 26. travnja 2024.

ŠKOLA PLIVANJA NA CERINAMA Upisi traju još tjedan dana, mogu se uključiti i djeca i odrasli

Još tjedan dana traju upisi u Školu plivanja na Bazenima Cerine. Inicijalna testiranja su svakim radnim danom osim vikendom u 18 sati, a u školu se mogu upisati djeca plivači i neplivači, ali i odrasli koji žele ispraviti tehnike plivanja.

Da bi se naučile sve četiri tehnike plivanja potrebne su tri godine, nakon kojih se polaznici mogu opredijeliti žele li krenuti s natjecanjima ili pak nastaviti s rekreativnim plivanjem.

– Tehnike plivanja smo podijelili na školske godine. Neplivači moraju prvo naučiti biti na vodi, plutati i znati disati. Kasnije na prvoj godini uče tehnike leđnog i kraul plivanja te početke prsne tehnike. U drugoj godini uče prsnu tehniku do kraja i delfin tehniku. Treća godina rezervirana je za usavršavanje – rekla je Dravi.info voditeljica Škole plivanja Lana Kovač.

Iz Plivačkog kluba Cerine napominju svim zainteresiranim članovima da na testiranje ponesu kupaći kostim ili gaće te ručnik.

– Pozivam i male i velike da dođu. Bazen nam je predivan, imamo dovoljno termina i educiranih i dobrih trenera. Imamo sve predispozicije da poboljšamo sportski status ovoga grada i u plivanju – zaključila je voditeljica Kovač.

zatvori