Petak, 17. svibnja 2024.

Učenici iz Njemačke posjetili koprivnički Poduzetnički inkubator i iz prve ruke čuli iskustva ovdašnjih poduzetnika

Poduzetnički inkubator koji djeluje u sklopu Koprivničkog poduzetnika jutros su posjetili učenici i nastavnici iz njemačkog grada Bad Mergentheim. Bio je to organizirani posjet u sklopu projekta ‘VET Schools Partnership Network’ koji zajednički provode Europska zaklada za obrazovanje kao voditelj projekta te organizacije Kolping Bildung iz Njemačke i Znanje na djelu iz Hrvatske, zajedno s trima hrvatskim školama.

Jedna od tih triju hrvatskih škola je Srednja škola Koprivnica u kojoj su na projektu angažirani profesori Mario Latin i Tamara Martić. Osim upoznavanja lokalne kulture i znamenitosti te boravka na nastavi, učenici iz Njemačke izrađuju seminarski rad na temu “Obrazovni sustav i tržište rada” gdje će usporediti dva obrazovna sustava te mogućnosti ulaska učenika na tržište rada u Njemačkoj i Hrvatskoj, kako je Dravi pojasnila stručna suradnica za EU projekte u Koprivničkom poduzetniku Vesna Vrhovec:

– Svrha cijelog projekta je promocija strukovnog obrazovanja i što je moguće bolje pripremanje hrvatskih učenika strukovnih škola za tržište rada, na temelju dobrih primjera iz Njemačke, a mi smo organizirali predstavljanje rada poduzetnika koji su smješteni u našem Poduzetničkom inkubatoru.

Mladi najveći interes pokazuju za IT i kreativne industrije, a svoj rad predstavili su im Marisha studio, Codebox i Light Bulb Creativity.

– Nama je cilj da se učenici i studenti što više uključe u poduzetnički svijet i da ostvare svoje poduzetničke ideje. Smatramo da će na taj način osnažiti poduzetništvo cjelokupne zajednice. Osim toga, ovakvi projekti su nam dobri jer možemo promovirati poduzetnike koji djeluju u sklopu Poduzetničkog inkubatora.

Iz koprivničkog Poduzetničkog inkubatora najavljuju i nastavak suradnje sa srednjim školama i Sveučilištem Sjever kako bi povezali poduzetnike s obrazovnim institucijama, s ciljem promocije i jačanja poduzetništva u Koprivnici.

Foto: Koprivnički poduzetnik.
Foto: Koprivnički poduzetnik.
Foto: Koprivnički poduzetnik.
Foto: Koprivnički poduzetnik.
Foto: Koprivnički poduzetnik.
Foto: Koprivnički poduzetnik.
Foto: Koprivnički poduzetnik.
Foto: Koprivnički poduzetnik.
zatvori