Petak, 26. travnja 2024.

Školske klupe ponovno su pune, dožupan Ljubić najavljuje novosti u drugom polugodištu

Ukupno 18 osnovnih te osam srednjih škola i učenički dom, kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija spremno su jutros, na početku drugog polugodišta, dočekali učenike.

– Svi su spremni i nadam se odmorni – rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić Dravi.info. – Vjerujem da će drugo polugodište biti uspješno i dobro. Učenici jesu bili slobodni tri tjedna, no djelatnici su, sukladno planovima škola, imali svoje obveze, edukacije, rješavanje administracije… Za njih sve ovo vrijeme nisu bili praznici. No nadam se da su se tijekom božićno-novogodišnjih praznika i oni odmorili.

Ratimir Ljubić. Snimio Marko Posavec.

A s drugim polugodištem u županijskim školama provodi se pilot-projekt kojim treba stvoriti temelje za jedinstvenu prehranu, kaže dožupan Ljubić:

– U šest osnovnih škola – u Koprivničkom Ivancu, Legradu, Virju, Kalniku, Svetom Petru Orehovcu i Sokolovcu – kreće dvotjedni projekt jedinstvene prehrane u osnovnim školama. Cilj nam je u svim županijskim osnovnim školama uvesti jedinstveni jelovnik. Kreirat će ga nutricionisti kako bismo postigli da svi učenici u županiji imaju istu kvalitetu i kvantitetu obroka.

Dožupan Ljubić se nada da će jedinstvenu prehranu uspjeti uvesti u sve podravsko-prigorsko škole najkasnije s početkom iduće školske godine.

A uskoro počinje i novi ciklus promocije strukovnih zanimanja te definiranje plana upisa u srednje škole. Pri kraju su, kaže dožupan Ljubić, i energetske obnove školskih zgrada u Drnju i Virju.

zatvori