Petak, 26. travnja 2024.

SADA I SLUŽBENO Karlo Plantak novi je igrač Slaven Belupa

Karlo Plantak, 21-godišnji veznjak rodom iz Zagreba, novi je igrač Slaven Belupa. Potpisao je ugovor na dvije i pol godine, a o njegovom dolasku u momčad već se nagađalo nakon što se nedavno pojavio na pripremama.

Plantak je prošao Školu nogometa zagrebačkog Dinama, a do sada je branio boje njihove druge momčadi u Drugoj ligi. Valja istaknuti da je upisao 13 nastupa u mladim selekcijama hrvatske reprezentacije pritom postigavši dva pogotka. Za U-19 reprezentaciju igrao je 11 puta, a za U-18 i U-17 po jednom, objavljeno je na Slavenovom webu.

– Drago mi je što sam došao u Slaven Belupo, u klub u kojem veliki broj mladih igrača dobiva priliku što mi je sigurno olakšalo odluku. Kroz razgovor s ljudima u klubu shvatio sam da sam im velika želja i sada je na meni da to opravdam. Veselim se što ću nakon više od 50 utakmica za Dinamo u 2. ligi igrati u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Koprivnica i Slaven Belupo odlična su sredina za mladog nogometaša koji se želi u potpunosti posvetiti nogometu. Nadam se da ću što prije doći do mjesta u momčadi i da ćemo već od Rijeke krenuti s dobrim rezultatima – rekao je Plantak za Slavenove službene stranice.

Slavenaši su danas u Koprivnici odradili posljednji trening uoči odlaska na 10-dnevne pripreme u Medulin gdje će sudjelovati i na tradicionalnom Arena Cupu. Prvu utakmicu igrat će u petak 18. siječnja protiv crnogorskog Titograda.

POPIS IGRAČA ZA MEDULIN

Golmani – Filipović, Marković, Kurtanjek, Slukić
Braniči – Zirdum, Martinaga, Međimorec, Nowak, Goda, Šarlija, Iharoš, Karamarko, Vrljičak
Veznjaci – Vidović, Brković, Gordana, Delić, Doležal, Jajalo, Bačelić Grgić, Dolček, Puclin, Resler, Plantak
Napadači – Jelić, Bongongui, Mateus, Mladen, Mendy, Bogojević, Krstanović.

zatvori