koprivnica.hr
Knjiga profesora Ivana Ferenčaka ‘Zvjezdana prašina’ predstavljena je jučer u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici.

Knjiga je izdana povodom 60. godišnjice osnivanja prvog koprivničkog limač-benda i u sjećanje na jednog od najvećih talenata koprivničke glazbe Milana Bracu Šimunovića (1945. – 1966.).

Na samom početku pozdravnim govorima obratili su se ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, a predsavljanju knjige prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Drago mi je da vas mogu pozdraviti prilikom još jednog novog izdanja našeg profesora Ivana Ferenčaka. Veseli me što ćemo danas čuti i saznati puno štikleca iz njegove mladosti. – istaknula je u svom pozdravnom govoru zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i čestitala autoru na novom izdanju.

Želja autora bila je da ovom knjigom neki događaji iz njegovog djetinjstva i mladosti ostanu zabilježeni kao svjedočanstvo jednog vremena zbog bojazni da se to ne izgubi iz glazbene povijesti našega grada i gimnazije koja je desetljećima bila začetnik mnogih akcija koje su ostavile neizbrisiv trag u životu grada, ali isto tako da bude i štivo za prisjećanje prijateljima i poznanicima.

Knjiga “Zvjezdana prašina” izdana je u nakladi samog autora i urednika prof. Ivana Ferenčaka, a za korice je zaslužan akademski slikar Zlatko Kauzlarić Atač.