Srijeda, 15. svibnja 2024.

Pomoć u kupnji udžbenika dobili su svi roditelji koprivničkih osnovnoškolaca koji su je tražili

Grad Koprivnica ove je godine pridonio da gotovo 800 osnovnoškolaca jeftinije kupi udžbenike. Subvencionirana je kupnja udžbenika za 772 djece i za to je iz gradskog proračuna izdvojeno oko 383 tisuće kuna.

Sukladno veličini koprivničkih škola, najviše zahtjeva za sufinanciranjem nabave udžbenika stiglo je iz Osnovne škola Braća Radić čijih je 343 učenika ostvarilo pravo na subvenciju. Osim u Miklinovcu, svi zaprimljeni zahtjevi odobreni su i u ostalim koprivničkim osnovnim školama – u Antunu Nemčiću Gostovinskom pravo na sufinanciranje ostvarilo je 194 učenika, a u školi Đuro Ester njih 230. U Centru Podravsko sunce subvenciju je dobilo četvero učenika.

Uz to, jedan zahtjev stigao je i od roditelja učenika koji osnovnu školu polazi u Rasinji, u tamošnjoj školi Andrije Palmovića. Kako je riječ o mališanu s koprivničkog područja i njemu je Grad sufinancirao nabavu udžbenika.

Kad se sve zbroji i oduzme, ove godine sufinanciranje nabave udžbenika tražilo je nešto manje roditelja nego je to bio slučaj lani.

Ana Mlinarić. Snimio Marko Posavec.

– Ali to ne znači da se smanjio broj djece već da dio roditelja nije podnio zahtjev. No, sredstva koja su izdvojena iz proračuna u visini su onih koje smo za sufinanciranje nabave udžbenika izdvojili prošle godine – rekla je Dravi.info gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Inače, dvanaest učenika nije ostvarilo pravo na sufinanciranje nabave – za osam učenika roditelji su predali izjavu o odustajanju od zahtjeva, dok četiri učenika nije zadovoljilo uvjete Odluke; ti su učenici bili polaznici srednjoškolskog obrazovanja.

zatvori