Petak, 26. travnja 2024.

Podravka Vegeta u punoj dvorani dočekuje Craiovu, Saračević: Spremamo se maksimalno jer znamo što nam ta utakmica donosi

Nakon tri uzastopne pobjede u grupnoj fazi Kupa EHF-a, rukometašice Podravka Vegete ove će subote ugostiti rumunjsku Craiovu, branitelja naslova kojeg su prije tjedan dana pobijedile u gostima. Podravkašice bi pobjedom u domaćoj dvorani osigurale prolaz u četvrtfinale natjecanja, ali čeka ih izuzetno teška utakmica.

– Cilj nam je nastaviti ove dobre igre jer smo tek na pola puta. Pred nama je nova utakmica i novi izazov, a očekujem da će biti još teža jer je to Craiovi posljednji vlak s kojim mogu uhvatiti prolazak grupe. Pozivam još jednom sve ljubitelje rukometa, naše vjerne navijače te publiku da nas dođu podržati i da uzmemo još ta dva boda – rekla je sportska direktorica RK Podravke Miranda Tatari Šimunović.

Nakon tri utakmice grupne faze dojam je jako dobar. Podravka je upisala tri pobjede i na korak je do plasmana u četvrtfinale, ali trener Zlatko Saračević inzistira na ozbiljnom pristupu:

– Ono što ne želim da se negdje pojavi je informacija da smo nešto napravili ili da će biti lako. Činjenica je da sve ekipe u skupini mogu imati osam bodova, a mi još nismo blizu tome. Ovaj tempo ostavio je traga na ekipi pa će je na moju žalost sastavljati dr. Sačer i Bojan Savić, a ne ja. Zato se spremamo maksimalno jer znamo što nam ta utakmica donosi i dat ćemo sve da to i riješimo tako.

Kako je i sam trener potvrdio, gotovo sve igračice imaju manjih problema s ozljedama i zdravstvenim stanjem. Dejana Milosavljević ima problema s ramenom, Korina Karlovčan u utakmici protiv Zameta dobila je nezgodan udarac, a Alena Ikhneva već dulje vrijeme ima problema sa žestokim ritmom utakmica. Povrh svega, većini igračica su stalna putovanja poremetile bioritam i imaju probleme s virozom.

– Nadam se da ćemo ovako nastaviti i dalje te da ćemo osvojiti tih osam bodova za prolazak u drugu fazu. U ekipi je atmosfera dobra i bit će to dobar vjetar u leđa za daljnje pobjede – zaključila je Korina Karlovčan.

Utakmica četvrtog kola grupne faze Kupa EHF-a između Podravka Vegete i Craiove na rasporedu je ove subote, 26. siječnja s početkom u 14 sati i 30 minuta u gimnazijskoj sportskoj dvorani.

zatvori