Snimio Marko Posavec.
Koprivnički književnik Marko Gregur večeras je pred punom Galerijom Mijo Kovačić predstavio svoj novi roman ‘Mogla bi se zvati Leda’.

Priča je to o mladom paru koji pokušava dobiti dijete, ali ispričana kroz zapise oca koji se u svoje i ženino ime obraća djetetu koje tek treba postojati i kojemu zapravo, barem ne u danom trenutku, ne mogu biti roditelji. U nekom smislu, to je roman namijenjen samo jednom čitatelju ili čitateljici, kako je na predstavljanju rekao sam autor Marko Gregur. “Djeci u nasljeđe možemo ostaviti samo dvije trajne ostavštine: korijene i krila”, rekao je Gregur.

Urednik Kruno Lokotar i kritičar Mario Kolar naglasili su da se radi o djelu koje je po mnogočemu drugačije od dosadašnjeg Gregurova opusa. “Mogla bi se zvati Leda” sadrži toliko autobiografskih i biografskih elemenata da postaje svojevrstan obiteljski album. Također, ne samo da progovara o intimnim, emotivnim i “teškim” temama – koje autor kao da ima naviku birati, prema urednikovim riječima – već nas i vraća u prošlost, u Koprivnicu kakva je bila krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća.

O romanu je na promociji govorio i kritičar Mario Kolar, a publici su se uvodno obratili i ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin te zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić.