Subota, 27. travnja 2024.

MLADEN MAĐER o prelasku k Bandiću: Hoće li me birači osuditi? Vidjet ćemo na izborima

Mladen Mađer danas je na konferenciji za medije u Zagrebu, koju je održao zajedno sa zagrebačkim gradonačelnikom, pojasnio zašto je izašao iz HSS-a i pridružio se Milanu Bandiću.

– Kao dugogodišnji član HSS-a i načelnik općine, ne mogu prihvatiti ovakav način razmišljanja gospodina Beljaka. Ulaskom u Sabor obećao sam da ću se zalagati za razvoj Podravine i decentralizaciju proračunskih sredstava, jačanje proračuna jedinica lokalne samouprave, a tu su naravno i podravska magistrala, brza cesta, pedijatrija i tako dalje. Od toga nismo ništa ostvarili i smatram da bih s većim angažmanom predsjednika stranke i svih članova jedan dio mogao ostvariti – rekao je Mađer Dravi.info.

Upozoravao je, nastavio je Mađer, da se stranka ne može voditi iz središnjice i da moraju izlaziti među ljude. Predsjednik stranke Krešo Beljak na to se, kaže, oglušio. I to je glavni razlog zašto se priklonio Milanu Bandiću.

– Gospodin Bandić provodi puno vremena na terenu, u razgovoru s biračima i ovim svojim “preletom” vidim veću mogućnost ostvarivanja danih obećanja svojim biračima u drugoj izbornoj jedinici – obrazložio nam je svoju odluku.

Mađer ne smatra da je ovime svoje birače ostavio na cjedilu:

– Prevara birača? Pa oni će to za dvije godine reći na izborima. Vidjet ćemo hoće li me osuditi.

Mađer je opovrgnuo medijske napise u kojima stoji da su mu obje kćeri zaposlene u zagrebačkim gradskim tvrtkama. U zagrebačkoj Gradskoj upravi radi mu, pojasnio je, jedna kći koja je posao dobila na javnom natječaju. Suprotno tvrdnjama nekih medija da je druga zaposlena u ZET-u, ona već dugi niz godina živi u Osijeku.

Podsjetimo, predsjednik HSS-a Krešo Beljak slučaj prelaska Mladena Mađera Milanu Bandiću prijavio je USKOK-u koji je potvrdio da o tome provodi izvide. I Mađer će se, poručio je, rado odazvati njihovom pozivu.

Inače, Milan Bandić na konferenciji za medije ponavljao je da nikoga ne kupuje i da ljudi nisu roba. Dvije novinarke koje su mu postavljale pitanja vezana uz nedavne prelete u njegov klub nazvao je vranama koje grakću.

zatvori