Srijeda, 1. svibnja 2024.

Koprivnički SDP upozorava na ponavljanje izbora ako se preostali mjesni odbori ne konstituiraju

Gradski odbor SDP-a Koprivnica medijima se danas obratio priopćenjem u kojem upozorava na mogućnost ponavljanja izbora za vijeća mjesnih odbora ako se ne postigne dogovor o konstituiranju preostala tri vijeća – Brežanca, Lenišća i Podolica.

“Potaknuti održanim konstituirajućim sjednicama vijeća mjesnih odbora s područja Grada Koprivnice imamo potrebu i obavezu, kao najjača politička opcija naše Koprivnice i vodeća stranka pobjedničke koalicije prošlih izbora za mjesne odbore, reagirati na moguće posljedice nekonstituiranja nekih od vijeća mjesnih odbora”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik gradskog SDP-a Tomislav Golubić.

U SDP-u su zadovoljni uspješnim konstituiranjem većine vijeća koprivničkih mjesnih odbora, no upozoravaju da ni nakon drugog pokušaja u mjesnim odborima Brežanec, Lenišće i Podolice nisu formirana vijeća. “Ako se ne postigne dogovor postoji mogućnost ponavljanja izbora, a time i stvaranja troška koji će biti plaćen novcem građana Koprivnice”, upozoravaju iz SDP-a.

Stoga uključene političke aktere pozivaju na razgovor i iznose prijedlog rješenja kojim bi se spriječilo ponavljanje izbora. “Predlažemo da se vremenski raspodijeli obnašanje mandata predsjednika u periodu 4 godine, ovisno o broju osvojenih mandata članova vijeća i osvojenih glasova svake od lista koje su sudjelovale na izborima u pojedinom mjesnom odboru”, poručuju iz koprivničkog SDP-a.

Podsjetimo, jučer je konstituirano Vijeće mjesnog odbora Starigrad, a za predsjednicu je izabrana Snježana Veličan. Četrnaest ih je konstituirano sredinom prosinca, no u Brežancu, Lenišću i Podolicama dogovora još nema. Treći i posljednji krug konstituirajućih sjednica vijeća mjesnih odbora bit će održan kroz 30 dana.

zatvori