Petak, 3. svibnja 2024.

IVICA SERTIĆ: Doći na čelo prve momčadi kluba u kojem si odmalena nešto je najljepše na svijetu

Novi trener Slaven Belupa, Ivica Sertić, predstavio se danas javnosti na konferenciji za medije u klubu. Sertić je prvi domaći Slavenov trener u dugo vremena, što je izazvalo val pozitivnih reakcija nakon što je objavljeno da će i službeno preuzeti klub poslije odlaska Tomislava Ivkovića.

Sertić je na to vrlo ponosan, ali, kaže, upravo zbog toga osjeća i veliku odgovornost:

– Dojam je nešto najljepše što ti se može dogoditi u životu, da dođeš na čelo prve momčadi kluba u kojem si odmalena. Uz taj osjećaj, obuzima me i osjećaj odgovornosti i to velike jer sam ponikao u ovom klubu, i s obzirom na situaciju u kojoj se svi zajedno nalazimo, prvenstveno tu mislim na tablicu i bodovni učinak, odgovornost je jako velika. Ali ne bojimo se, prionut ćemo radu i poslu i siguran sam da ćemo na kraju prvenstva biti svi sretni i zadovoljni.

Snimio Marko Posavec.

Dodao je i da, ne umanjujući trud i zalaganje prijašnjih trenera, ipak klub doživljava drugačije od njih.

Što se tiče promjena u momčadi, već je poznato da su iz kluba otišli Božo Musa koji će nastaviti karijeru u Poljskoj i Jorge Aparicio koji se nije nametnuo u prvoj momčadi. O pojačanjima, kaže Sertić, još je prerano govoriti.

– Najviše bi me veselilo da se igrači koji su ozlijeđeni otišli na pripreme, da se vrate zdravi. To bi za nas bilo najveće pojačanje za proljeće. Tu prvenstveno mislim na Bačelića Grgića i Gordanu koji su naši stožerni igrači, Jajalo je bio ozlijeđen, Bogojević

Snimio Marko Posavec.

Sertić je istaknuo da mu je cilj pokušati osigurati mirniju polusezonu već u prvih pet-šest kola kada Slaven čekaju utakmice s Istrom, Goricom i Interom, a i Rudeš još može zakomplicirati stvari.

– Ova bodovna situacija na tablici nije primjerena kvaliteti momčadi. Tu očekujem pomak. Prvi i osnovni cilj koji smo si postavili, i klub i mi treneri prve momčadi, je ostanak u ligi.

Od 30 igrača koji će biti na pripremama čak 15 je iz Slavenove Škole nogometa. Iz redova juniora priključeni su David Šugić, Matej Resler i Arijan Brković, a s posudbe u NK Koprivnici vraća se i vratar Karlo Slukić.

– I do sada smo radili na taj način, da smo što više talentiranih i kvalitetnih igrača iz Škole nogometa priključivali prvoj momčadi. Samo ćemo nastaviti tim putem. Mogu reći da imam dobar uvid jer sam bio voditelj Škole i trener uzrasta U-19, tako da poznajem te igrače bolje nego svi prijašnji treneri.

Farmaceuti će 12. siječnja odigrati prijateljsku utakmicu protiv Krškog u Čatežu, a do 17. će trenirati u Koprivnici i Virju. Nakon toga odlaze u Medulin gdje će sudjelovati na tradicionalnom Arena Cupu.

Popis igrača za pripreme

Vratari: Antun Marković, Ivan Filipović, Damjan Kurtanjek, Karlo Slukić, David Šugić
Braniči: Vinko Međimorec, Zvonimir Šarlija, Matko Zirdum, Krystian Nowak
Krilni vezni: Marko Karamarko, Bruno Bogojević, Bruno Goda, Mateas Delić, Marko Iharoš, Ivan Dolček, Jan Doležal, Louise Bongongui, Marko Martinaga
Vezni: David Puclin, Stipe Bačelić Grgić, Roei Gordana, Miloš Vidović, Ivan Jajalo, Arijan Brković, Matej Resler
Napadači: Jean Philippe Mendy, Matej Jelić, Mihael Mladen.

Snimio Marko Posavec.
zatvori