Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Novi Inkubator kreativnih industrija već poprima prve obrise u Kampusu

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić nastavlja obilaziti gradske tvrtke i ustanove kako bi se upoznao s ovogodišnjim poslovnim planovima. Tako je jučer posjetio Kampus i Koprivnički poduzetnik gdje su ga dočekali direktori Igor Bajalica i Martina Golčić.

Susreo se i s poduzetnicima koji su svoje poduzetničke ideje realizirali upravo u gradskom poduzetničkom inkubatoru u Dravskoj. A on je već neko vrijeme pretijesan za sve koji bi željeli svoju poduzetničku ideju realizirati upravo u subvencioniranom poslovnom prostoru. Stoga je izgradnja Inkubatora kreativnih industrija, što je počela u Kampusu, više nego opravdana, rekao je gradonačelnik Jakšić:

– Kad pričamo o novom inkubatoru, moram reći da sam osobno jučer bio ugodno iznenađen i više nego zadovoljan jer već se vide obrisi budućeg objekta. Već se vidi ono što želimo imati u našem Kampusu. Vjerujem da je cijeli taj projekt, cijela priča zasnovana na nečem apsolutno novom što se još nije ukorijenilo u našoj zemlji. No cijeli razvijeni svijet, cijela razvijena Europa ide u smjeru novih tehnologija, novih kreativnih industrija. Zašto ne bi i Koprivnica?

koprivnica.hr

Nova zgrada Inkubatora kreativnih industrija trebala bi biti spremna prihvatiti nove poduzetnike ove jeseni. No, prema najavama, lako je moguće da neće biti dovoljno velika za sve. U Gradskoj upravi spremni su i za takav scenarij, istaknuo je gradonačelnik Jakšić:

– Onda ćemo tražiti model za neke nove inkubatore i neke nove projekte. Daj Bože da ćemo imati toliki pritisak da ćemo stalno morati graditi nove poduzetničke prostore i ulagati u poduzetničku infrastrukturu. Bit ćemo spremni za to.

Gradska uprava će, istaknuo je gradonačelnik Jakšić, u pripremama novih mjera za poticanje poduzetništva te za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Koprivnici biti u stalnoj komunikaciji i s postojećim korisnicima starog inkubatora, ali i s Udruženjem obrtnika. To se dosad, ocijenio je Jakšić, pokazalo učinkovitim za sve.

Zainteresirani za prostor u Inkubatoru kreativnih industrija?

Novi Inkubator kreativnih industrija investicija je teška gotovo 14 milijuna kuna i 100% je financirana kroz Europski fond za regionalni razvoj. Iskazi interesa za najam prostora primaju se do 30. travnja 2019. na ovoj poveznici, a prostore veličine od 13,70 do 38,65 četvornih metara moguće je zakupiti po subvencioniranoj cijeni od 7,50 do 30,00 kn po četvornom metru, ovisno o starosti poduzeća.

zatvori