Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Mladi klizači pokazali svoje umijeće klizanja i zaslužili diplome

Koprivnički osnovnoškolci i ove su godine u sklopu Male škole klizanja učili kako se kretati na ledu te su pritom razvijali svoje motoričke vještine, ali i pridonijeli svom zdravlju.

Školu klizanja već 12 godina zaredom organiziraju Zajednica sportskih udruga grada Koprivnice i Grad Koprivnica, a provodi ju Mala sportska škola.

Polaznici škole klizanja danas su u centru grada imali prilike održati demonstraciju naučenih vještina klizanja. Bila je to ujedno prilika da roditeljima, bakama i djedovima, ali i svim znatiželjnim građanima pokažu što su sve naučili na koprivničkom klizalištu u posljednjih desetak dana.

Osim što je ove godine klizalište dobilo novi oblik s kojim su djeca posebno zadovoljna, veliku radost trenerima klizanja predstavlja to što su sva djeca ovog puta dobila diplome sa statusom klizača.

Snimila Sonja Barčanec.

– Kroz neka dva tjedna uspjeli smo savladati sve tehnike klizanja, od onih početničkih pa do naprednih. Naučili smo sve što smo i planirali. Ove godine smo posebno zadovoljni jer se nije dogodilo da netko nije naučio klizati. Dakle, sva djeca su naučila samostalno klizati odnosno mogu klizati sve tehnike bez pomoći odraslih i bez guralica. Što se tiče samog broja djece, ove godine ih je bilo stvarno puno, oko sedamdeset, tako da smo prezadovoljni – rekla je jedna od trenerica, koprivnička magistra kineziologije Sonja Šafar.

Prilikom demonstracije mališane je posjetila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec koja im je uručila diplome za naučene vještine.

– Mala škola klizanja je već jedna tradicija u Koprivnici koju definitivno ne mislimo prekidati jer kao što ste imali prilike danas vidjeli sedamdesetak male djece je naučilo klizati. Samim time pokazujemo ne samo da smo Grad – prijatelj djece, nego smo da smo i grad sporta – zaključila je dogradonačelnica Samoborec.

zatvori