Petak, 26. travnja 2024.

DOLAZI BERA BERA Saračević: Moramo trčati k’o sumanuti; Prva ekipa dobila prinovu

Pred rukometašicama Podravka Vegete nova je europska utakmica, ovoga puta u Kupu EHF-a. U koprivničku gimnazijsku dvoranu u nedjelju dolazi španjolska Super Amara Bera Bera, prva Podravkina protivnica u skupini D.

Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana nije bilo puno vremena za odmor, pogotovo za rukometašice koje su igrale u svojim reprezentacijama. No, turnir u Rumunjskoj bio je dobro iskustvo, a trener Zlatko Saračević najavio je i određene izmjene u načinu igre:

– Činjenica je bila da smo u prvom dijelu sezone skoro uglavnom igrali s Čigirinovom, Ježikovom i Ihnjevom. Sada to malo mijenjamo, kroz više rotacija koje su se pokazale dobrima na turniru u Rumunjskoj. Morat ćemo u nedjelju trčati k’o sumanuti, i to je to.

Zlatko Saračević. Snimio Marko Posavec.

Učinkovita igračica na lijevom krilu, Maria Holešova, prenijela je kakva je atmosfera u ekipi te izrazila želju za punom dvoranom, kakva je bila i za utakmice Lige prvakinja:

– Trenirale smo puno, imale smo i puno kondicijskih treninga i turnir u Rumunjskoj. Puno smo radile, sve kako bismo sada pobijedili Bera Beru. Atmosfera u ekipi je odlična, sve je spremno za pobjedu, nadam se punoj dvorani i odličnoj atmosferi.

Maria Holešova. Snimio Marko Posavec.

Na to se nadovezao trener Saračević te istaknuo koliko je vrijedna Podravkina publika i podrška koju igračice imaju s tribina:

– Pogledajte hrvatski sport, posvuda su prazne dvorane. Svi se mole da netko dođe, a mi imamo atmosferu, imamo punu dvoranu… Vratila se Podravka tamo gdje joj je mjesto, ajmo to sad još rezultatom malo pojačati. Neka se ova odlična atmosfera kakva je bila u jeseni nastavi i na proljeće.

Miranda Tatari Šimunović. Snimio Marko Posavec.

A sportska direktorica RK Podravke Miranda Tatari Šimunović najavila je i jednu novost, odnosno prinovu u prvoj ekipi:

– Novost u ekipi je da se sastavu prve ekipe priključila mlada Lucija Jandrašić. To je djevojka koja je trenirala u našoj drugoj ekipi, koja je veliki potencijal, pokazala je dobar rad i skroz je prebačena iz druge u prvu ekipu. Vjerujemo u nju, to je naša budućnost.

Utakmica Podravka Vegete i Super Amara Bera Bere na rasporedu je u nedjelju s početkom u 18 sati u sportskoj dvorani Gimnazije “Fran Galović”. Ulaznice su besplatne i mogu se podići u prostorijama kluba, u Pivnici Kraluš, Hotelu Podravina te na recepciji Podravke.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori