Nedjelja, 1. rujna 2024.

DARIVANJE KRVI Uskoro kreću prve ovogodišnje akcije uz jednu novost

U Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica spremni su za novu sezonu akcija prikupljanja krvi.

Tradicionalno, akcije se na području koprivničke Podravine organiziraju trećeg tjedna u mjesecu. Kao što je već uobičajeno, bit će održane u sjedištima gradskih tvrtki, u okolnim općinama, te naravno u samo sjedištu koprivničkog Crvenog križa. Uz ponedjeljak i utorak novost je da će darivatelji krv moći dati u Crvenom križu još jedan dan, najavila je ravnateljica Gradskog društva Adela Sočev:

– Mogu najaviti da od nove godine krećemo i s akcijama tijekom cijelog trećeg dana – dakle cijela srijeda do 18:30 će kod nas biti rezervirana za darivanje. Startamo 14. siječnja u sjedištu našeg Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Kalendar akcija bit će objavljen na našim stranicama, no zna se da je to kod nas trećeg tjedna u mjesecu. Ukupno ih planiramo 45. Vremena i prostora ima, treba samo malo dobre volje. I kao što kažemo – bolje da možete dati nego da trebate primiti krv – rekla je ravnateljica Sočev.

Za podsjetiti je da je Koprivnica po količini prikupljene krvi u samom vrhu Hrvatske. Tijekom 94 lanjskih akcija prikupljeno je 5751 doza krvi. Akcijama se odazvalo 6742 darivatelja, a žene su darovale 1076 doza.

zatvori