Petak, 26. travnja 2024.

ZAVRŠILA JE SEZONA DARIVANJA KRVI – Darovali ste 5751 dozu krvi, Ivan Lacković novi je zlatni darivatelj!

Iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica izvjestili su o završetku još jedne uspješne sezone prikupljanja krvi.

Akcijama organiziranim na području koprivničke Podravine ove se godine odazvalo 6742 darivatelja krvi. Oni su darovali 5751 dozu krvi. 1076 su darovale žene, 4675 muškarci a za istaći je i da je ruku spasa ove godine prvi puta pružilo 188 darivatelja.

A upravo u mjesecu darivanja svoj najveći dar ljudima dao je i Ivan Lacković iz Novigrada Podravskog. On je baš ovaj tjedan svoju krv darovao stoti puta.

Naime, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba ovaj je tjedan organizirano posljednjih osam ovogodišnjih akcija prikupljanja krvi.

Akcijama se odazvalo 607 darivatelja. Krv ih je dalo 537 – 436 muškaraca i 101 žena. Krv je prvi puta darovalo 14 darivatelja.

Spomenimo da su – prema godišnjem Kalendaru akcija, posljednje ovogodišnje akcije darivanja održane u sjedištu koprivničkog Crvenog križa, u Novigradu Podravskom, Goli, Drnju, Peterancu, Koprivničkom Ivancu te u Podravkinoj tvornici Danica.

Svim darivateljima krvi iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica uputili su zahvalu na pomoći u spašavanju ljudskih života, kojoj se pridružuje i Drava.info.

zatvori