Utorak, 7. svibnja 2024.

Privodi se kraju prva faza asfaltiranja Bilogorske ulice u Bakovčicama

Prva faza radova na uređenju Bilogorske ulice u Bakovčicama upravo se privodi kraju, a radove je danas obišao gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić s pročelnikom Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislavom Golubićem te novim predsjednikom Mjesnog odbora Bakovčice Mariom Lovničkim.

Zonu zahvata čini Bilogorska ulica u naselju Bakovčica, na trasi od križanja s Koprivničkom ulicom do križanja sa Školskom ulicom u duljini od cca 970 m.

Prva faza asfaltiranja obuhvaća duljinu zahvata od cca 570 m, dok je druga faza asfaltiranja u duljini do kraja zahvata predviđena za proljeće.

Vrijednost radova je 1,7 milijuna kuna. Kolnička konstrukcija će se asfaltirati u širini 4,50 m sa obostranim bankinama širine u ovisnosti o topografiji terena od 0,50 m do 0,75 m.

Odvodnja oborinskih voda s kolnika riješena je gravitacijski, slobodnim padom sa otvorenim betonskim jarcima uz prometnicu. U dijelu prometnice zbog nedostatka prostora u poprečnom profilu nije moguće izvesti otvorene oborinske jarke pa će se mjestimično izvesti asfaltirani rigoli za dovod vode do otvorenih oborinskih jaraka.

Druga faza radova nastavit će se u skladu s vremenskim prilikama.

koprivnica.hr
koprivnica.hr
koprivnica.hr
koprivnica.hr
koprivnica.hr
zatvori