Petak, 26. travnja 2024.

POLITIČKI OBRAT Stiže li Bandićevom saborskom klubu novo podravsko pojačanje?

Mladen Mađer izlazi iz HSS-a i pridružuje se Bandićevom klubu. Informacija je to o kojoj se upravo raspravlja u dobro informiranim političkim krugovima.

Je li to doista istina pokušali smo doznati od samog zastupnika Mađera, no nije nam odgovarao na pozive. Iz njegovog obiteljskog kruga doznali smo tek da će zastupnik Mađer biti dostupan poslije Nove godine.

Ima li saznanja o mogućem odlasku svog suradnika, Drava.info je pitala i predsjednika HSS-a Krešu Beljaka. Na naš upit isprva je reagirao kao da mu je netko ispričao dobar vic:

– Ha, ha, ha. Tko vam je to rekao? Čuo sam se danas s gospodinom Mađerom i nemam takvih saznanja. Nije li vaše pitanje samo izraz nedostatka tema? – uzvratio je Beljak.

Mladen Mađer. Snimio Marko Posavec.

Mladen Mađer član je predsjedništva HSS-a i predsjednik županijske organizacije HSS-a u našoj Koprivničko-križevačkoj županiji. Na toj je poziciji zamijenio aktualnog župana Darka Korena koji je nakon razlaza sa strankom osnovao svoju Mrežu nezavisnih lista.

Mađer obnaša dužnost saborskog zastupnika i njegov bi prelazak Bandiću bio još jedno u nizu aktualnih pojačanja. Pa i sam Bandić nedavno je najavio proširenje svog kluba, iako je slikovito rekao da ni za kim neće trčati. No pitanje je bi li s Mađerom doista i dobio zastupnika više. Naime, Mađer mandat koji obnaša nije sam izborio. U Saboru je zamjena za zagrebačkog župana Stjepana Kožića. Stoga je upitno hoće li u slučaju izlaska iz HSS-a i pristupanja Bandićevom klubu zadržati zastupnički mandat.

Inače, nije tajna da Milan Bandić želi proširiti djelovanje i utjecaj svoje stranke i u našoj županiji. U Koprivnici su tako njegovi kandidati izašli na nedavne izbore za vijeća mjesnih odbora. Gospodin D’Hondt je ovaj puta u jednom mjesnom odboru učinio svoje. No, to ne znači da su Bandićeve ambicije stale. Priča se, naime, da bi Bandić u svom krugu rado vidio gradonačelnike svih triju podravsko-prigorskih gradova.

No, čini se da ćemo prvo morati dočekati novu 2019. godinu. Tada bi, za početak, mogao uslijediti rasplet oko zastupnika Mađera. HSS s jedne ili Bandić Milan 365 sa druge strane – pitanje je sad.

zatvori