Ustupila Knjižnica i čitaonica Fran Galović.
U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u subotu, 8. prosinca, održan je susret s najčitateljima i najkorisnicima knjižnice u 2018. godini.

Ovaj susret je, osim samih najčitatelja i najkorisnika, uveličao i poznati koprivničko-đurđevački par Andreja Živko i Sven Šestak koji su s najčitateljima podijelili svoja iskustva o čitanju i naravno preporučili knjige koje su ih veselile u mladosti.

Podijelili su s prisutnima i svoje kreativnosti i svakodnevne sitnice koje ih vesele prilikom kreativnog izražavanja i stvaranja. Andreja i Sven svakome su od najčitatelja u ime Knjižnice uručili personalizirane vrećice s njihovim imenima i personalizirane članske iskaznice.

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica još od 2002. godine organizira u prosincu susret s najčitateljima kako bi nagradila svoje korisnike koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini posudili, pročitali ili odslušali najveći broj knjiga ili neki drugi od medija koji se mogu posuditi u knjižnici poput glazbenih CD-a ili filmova na DVD-u.

Suradnik u ovom programu Knjižnice je i ove godine bila Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Od prošlih godina knjižničari su promijenili i povećali broj kategorija prema kojima se biraju najčitatelji i najkorisnici te se uključio i Stručno-znanstveni odjel.

Nagrade su uručene najčitateljima u nekoliko kategorija. Najčitatelji Dječjeg odjela u kategoriji djeca rane dobi do tri godine su Jakov Golub (122 slikovnica) i Viktor Vrhovec (116 slikovnica). U kategoriji djeca predškolske dobi nagrade su primile Tihana Radičević (144 knjiga) i Ela Prosenjak (110 knjiga). Nadalje, u kategoriji djeca osnovnoškolske dobi, do 13 godina, nagrade su primili Josip Sočev (129 knjige) i Ema Škrobot (120 knjiga). U kategoriji mladi do 15 godina najčitatelj je Svjetlana Colić (150 knjiga) i Marija Abramović (75 knjiga).

Odjel za odrasle u suradnji sa Stručno-znanstvenim odjelom nagrade je podijelio u sljedećim kategorijama:

1. Najčitatelj hrvatske književnosti – Valeš Davorin (222 knjiga)
2. Najčitatelj svjetske književnosti – Kovač Ljubica (230 knjiga)
3. Najčitatelj stripa – Bernard Jug (104 stripa)
4. Najčitatelj stručno-popularne knjige – Krunoslav Jagarinec (167 knjiga)
5. Najčitatelj student – Djedović Tihana (77 knjige)
6. Najčitatelj srednjoškolac – Crnoja Rebeka (111 knjiga)
7. Najčitatelj zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne – Fijačko Ban Marija (108 knjiga)
8. Najgledatelj DVD filmova – Kolšek Goran (255 filmova)
9. Najkorisnik Stručno-znanstvenog odjela – Karla Kostjuk (redovito koristi raznovrsne usluge Stručno-znanstvenog odjela)