Srijeda, 8. svibnja 2024.

Nezavisni Maričić predložio božićnice za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama, u startu je odbijen

Nezavisni Miodrag Maričić na današnjoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća podnio je amandman kojim je predložio isplatu božićnice za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom četvrte kategorije u iznosu od 200 kuna.

– Planirani izdatak za to bio bi oko 300 tisuća kuna. S obzirom na to da su rodielji djece s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u punom većem riziku od siromaštva u odnosu na populaciju koja je u obitelji, potrebno je kompenzirati financijski udar nastao kroz razna poskupljenja u gradu – obrazložio je svoj amandman Maričić.

Gradonačelnik Mišel Jakšić poručio mu je da je amandman tehnički neispravan te da je kao takav odbijen bez glasovanja.

– S druge strane, u gradu Koprivnici imamo mnogo programa vezanih uz djecu s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama pa za vaš prijedlog trebalo bi malo ozbiljnije sjesti s Centrom za socijalnu skrb, COOR-om Podravsko sunce i udrugama s kojima provodimo brojne projekte – rekao je gradonačelnik Jakšić.

– Ako je razlog odbijanja samo to što ja dovoljno dobro ne poznajem kontni plan, ja se ispričavam – odgovorio mu je vijećnik Maričić.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal potom je apelirao na gradske vijećnike da amandman donesu dva do tri dana prije sjednice, a nadovezao se i HDZ-ov Ernest Forjan:

– Imamo na raspolaganju gradske službe kojima se možemo obratiti za pomoć pa tada nećemo imati problema s amandmanima.

zatvori