Subota, 18. svibnja 2024.

Nemčići za sigurnost djece u prometu: Kupljeni prsluci, prometni znakovi i prijenosni semafori

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski privela je kraju još jedan projekt.

Cilj mu je bio povećati sigurnosti djece pješaka u prometu te smanjiti broj stradale djece u prometu, a u njemu su sudjelovali učenici od prvog do šestog razreda, područnih škola Reka i Jagnjedovec te predškolska djeca iz Dječjeg vrtića Lastavice iz Reke.

Gordana Gazdić-Buhanec. Snimila Nela Carek.

– Ovo je još jedan u nizu projekata koje naša škola provodi. Osim onih koji su usmjereni na znanje i materijalne ishode znanja i učenja, ovo je projekt koji se direktno oslanja na životne vještine, povećava sigurnost djece u prometu koja su najugroženija i često stradavaju. Dijelom je to zbog nemara vozača, ali i zbog njihove zaigranosti i ne znaju pravila. Smatram da se ovaj projekt mora nastaviti i obuhvatiti nove generacije prvih razreda. Nećemo tu stati – rekla je na današnjoj konferenciji za medije ravnateljica škole Gordana Gazdić-Buhanec.

U godinu dana, koliko je projekt trajao, provedene su različite aktivnosti i radionice, za mališane su kupljeni reflektirajući prsluci te nekoliko prometnih znakova i prijenosnih semafora.

Snimila Nela Carek.

Partneri u projektu bili su Policijska uprava koprivničko-križevačka, Autoklub Koprivnica, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac.

– Škole su pravo mjesto na kojem možemo educirati naše mališane. U prometu sudjelujemo svi, od najmlađih do najstarijih. Ovaj projekt podržali smo od prvog dana, napravili smo se što smo mogli i što se od nas tražilo. Kao što je ravnateljica rekla, bilo bi dobro da projekt bude napravljen i da dalje na ovaj način možemo raditi s najmlađim sudionicima u prometu – smatra tajnik Autokluba Koprivnica Boris Dušić.

Projekt “Ja želim biti siguran pješak” odobren je na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za “Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020”. Vrijednost mu bila je 15 tisuća kuna, a Ministarstvo financiralo 70 posto iznosa.

zatvori