Subota, 27. travnja 2024.

MARIO LESJAK Koprivnički powerlifter osvojio prvo mjesto na državnom prvenstvu

Koprivnički powerlifter Mario Lesjak osvojio je odlično prvo mjesto u svojoj kategoriji na VII. Prvenstvu Hrvatske u powerliftingu i bench pressu te drugo mjesto u ukupnom poretku. To mu je četvrti naslov prvaka Hrvatske i drugi u toj kategoriji.

Natjecanje je održano prošle nedjelje u Đurđevcu u organizaciji Powerlifting kluba Ultimate iz Đurđevca, čiji je Lesjak član, i Hrvatskog powerlifting saveza.

Mario Lesjak nastupio je u kategoriji bench press seniora do 120 kg te osvojio prvo mjesto i naslov državnog prvaka u toj kategoriji, kao i drugo mjesto u ukupnom poretku svih seniorskih kategorija, serijom liftova od 180, 190 i 200 kilograma. Upravo mu je ovaj posljednji od 200 kilograma postao novi osobni natjecateljski rekord, a ujedno i najveći bench na prvenstvu.

– Tih 200 kilograma već mi je dulje vrijeme bilo blizu, ali zbog slijeda ozljeda i nedostižno. Konačno sam zdrav odradio dobre tromjesečne pripreme u Fit Gymu i ovaj rezultat je dobra nagrada za to i velika motivacija za dalje – izjavio je Lesjak.

Ustupio Mario Lesjak.
Ustupio Mario Lesjak.
zatvori