Srijeda, 15. svibnja 2024.

Lupocet flu i Lupocet flu forte u borbi protiv prehlade i gripe

LUPOCET FLU i LUPOCET FLU FORTE primjenjuju se za kratkotrajno ublažavanje simptoma prehlade i gripe poput curenja i svrbeža nosa, suznih očiju, promuklosti, kašlja, glavobolje, vrućice i iscrpljenosti djelovanjem triju djelatnih tvari: paracetamola, klorfenamina i askorbatne kiseline (vitamin C).

Uz paracetamol koji ublažava bolove i snižava povišenu tjelesnu temperaturu, te askorbatnu kiselinu kao snažni antioksidans koji nadoknađuje povećane potrebe za vitaminom C kod akutnih virusnih infekcija, Lupocet flu i Lupocet flu forte sadrže klorfenamin, antihistaminik u obliku klorfenaminmaleata koji se smatra jednom od najučinkovitijih djelatnih tvari s djelovanjem na histamin. Klorfenamin ublažava simptome poput sekrecije iz nosa i suznih očiju. Isto tako, poboljšava kvalitetu sna.

Jedna tableta Lupoceta flu forte sadrži 500 mg paracetamola, 250 mg askorbatne kiseline i
1,41 mg klorfenamina, a namijenjena je odraslima i djeci od 12. godine dok Lupocet flu sadrži 300 mg paracetamola, 250 mg askorbatne kiseline i 1,41 mg klorfenamina i namijenjen je odraslima i djeci od 6. godine starosti.

Oba lijeka dolaze u obliku šumeće tablete koju je potrebno otopiti u pola čaše vode.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

zatvori