Petak, 26. travnja 2024.

IN MEMORIAM: BRANIMIR JEDVAJ Svima je davao priliku i vjerovao je u generaciju čija imena danas svi znamo

Prošlo je osam godina kako nas je napustio naš kolega, prijatelj, sportski djelatnik, profesor Branimir Jedvaj.

Nažalost, otišao je prerano da bi nove generacije najmlađih stigle upoznati našeg Branimira i raditi s njime. Ovo je prigoda da se prisjetimo kroz par rečenica zajedničkih trenutaka.

POČINJE MEMORIJAL BRANIMIRA JEDVAJA Evo skupina i rasporeda utakmica

U samo nekoliko godina, tijekom rada u prosvjeti i nogometu ostavio je vrlo dubok trag. Kolege u prosvjeti (prof. TZK u OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”, Koprivnica) sjećaju se velike radne energije, a prije svega želje da svakom učeniku posveti svoj maksimum, neovisno o njegovim sposobnostima. Posebnu empatiju je gajio prema učenicima lošijeg socioekonomskog statusa te ih je uključivao u razne sportske aktivnosti. Danas školska dvorana s pravom nosi naziv “Branimir”.

U njoj svako dijete može dobiti svoju šansu.

Prvo u Školi nogometa NK Reka, a kasnije u Školi nogometa NK Slaven Belupo isticao se novim metodama rada i odnosa prema malim nogometašima. Kao profesor kineziologije i nositelj titule UEFA A trenera nogometa, surađivao je s kolegama iz cijele države i težio stalnom usavršavanju. Živio je san da stvori igrače koji će kroz desetak godina značajnije popuniti prvu momčad Slavena. Možda je u svojoj ambiciji povremeno bio i neshvaćen, ispred vremena. Generacija kojoj je bio trener obuhvaća danas poznate mlade sportaše Kristijana Bistrovića, Brunu Bogojevića, Matka Zirduma, Marka Martinagu i druge, koji ako i nisu na prvoligaškim terenima nose naše županijske klubove. Kolege treneri se rado sjećaju s kakvom sigurnošću je vjerovao u uspjeh svoje generacije…

Vjerujemo da bi ga stručnost, ambicije i životna energija vrlo brzo natjerale da se okuša u vođenju i seniorskih ekipa.

Svake godine, u vrijeme školskih praznika i Zimske lige, okupi se puna dvorana malih haklera koji uživaju u malom nogometu, našem Branimiru u čast. Nastojimo ići njegovim putem, tj. dati šansu svakom djetetu da se bavi sportom.

Prijatelji i kolege iz Udruge za mali nogomet Koprivnica

zatvori