Petak, 26. travnja 2024.

‘HEJ, HAJ’ Ogenj ima spot za novu božićnu veselicu, Luka i Borna zamijenili Taru i Nikolu

Već je dobro znano da kad Ogenj zasvira ili izbaci neku novu stvar počinje veselica na kvadrat. Nitko nikada ne ostaje ravnodušan.

“Hej, haj” novi je božićni singl Ognja koji vrijeme Adventa i Božića doživljava na poseban i istinski način – popularizirajući tradicionalnu, iskrenu priču o tome što je zapravo Božić i zbog čega ga svi slavimo – rođenje maloga Boga u štalici daleko od izvanjskog blještavila, a s pregršt “blještavila” srca i duše, radosti – jer mali Bog je izašao iz štalice, i ušao u naš svijet čineći ga boljim/sretnijim/punijim. Koje li radosti Božića.

– Nakon Tarinog odlaska, bilo je dana koji su trebali proći i zaliječiti taj hendikep. Ponekad je bilo misli da tu rupu nikada nećemo moći zakrpati. Međutim, brzinom svjetlosti javilo se nekoliko jako dobrih kanditata i Luka je bio taj koji nam se najviše dopao – počinje tako Ogenj svoju priču o novim članovima benda.

Luka Iverac je profesionalni glazbenik pun ideja, a uz violu svira još dva instrumenta.

– S Lukom smo dobili “3 u 1”, najmanje. Tara je dala nezaboravan doprinos Ognju, definirala je naš zvuk, dala šarm svim pjesmama. No, Luka Iverac je čovjek kakvoga danas Ogenj treba da bi okrenuo novu stranicu.

Osim Tare Knežević, bend je napustio i basist Nikola Terzić.

– Nažalost, život nam je “odnio” i velikog Nikolu Terzića koji ne samo da je bio glazbena vodilja benda, već je to čovjek koji je suosnovao, “izmislio” Ogenj. Nikola je bila jedna jako velika i važna karika u lancu. Od izvrsnog glazbenika, vozača, managera, pa do čovjeka koji je smirivao strasti kad se “ogenj nekad prerazbuktao”.

Nikolu je zamijenio Koprivničanac Borna Ilić za kojeg su članovi Ognja već puni hvale. – Borna je svestrani glazbenik koji svoj “zanat” kuje u još nekim bendovima – Pubic Bunny, te u sadašnje vrijeme i Acid Hagsima. Glazbeno totalno drugačija priča koja neupitno donosi raznovrsnosti Ognja.

S novim članovima benda, stigao je i novi spot za božićnu pjesmu “Hej haj”. Snimao ga je Ante Prgin Surka, dok je miks i mastering prepušten nepogrešivom uhu bubnjara Ognja Denisu Kuzelu. Tekst i glazbu napisao je frontmen benda Tomislav Mihac Kovačic.

Animaciju za spot radio je Miro Gugić. – Ovo je 2D animacija s postavkom od pet frejmova po sekundi. Svi likovni elementi i simboli nacrtani su prostoručno rukom na grafičkom tabletu. Vizualizacije prate tekstualni sadržaj pjesme koji se ispisuje u gornjim dijelovima kompozicije te kao takav ima i pedagošku funkciju – objašnjavaju članovi Ognja.

zatvori