Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Umirovljenici iz Đelekovca tradicionalno se okupili na božićnom domjenku

Tradicionalno božićno druženje priredili su umirovljenici iz Đelekovca za svoje članove u srijedu, 12. prosinca. Okupili su se u velikom broju u Domu kulture “Pajo Kanižaj” u Đelekovcu i priredili pravo predblagdansko veselje.

Umirovljenici iz Đelekovca, Imbriovca, Zablatja, Malog Otoka i Donje Dubrave zajednički su okupljeni u podružnicu koju vode supružnici Stjepan i Marija Kovaček iz Đelekovca, a podružnica djeluje kao sastavni dio Udruge umirovljenika “Zlatna dob” iz Koprivnice. Tajnik Podružnice je Željko Komšić, a blagajnica Dragica Solomun. Broje 140 članova i vole druženja, putovanja, plesne večeri i razne druge izlete koje im pomaže financirati Udruga. Zadovoljni su jer im i Općina Đelekovec pomaže u djelovanju. Druženja organiziraju sami, a kao glavna koordinatorica ističe se gospođa Marija Kovaček, koja uz puno volje i zalaganja sudjeluje u svim aktivnostima ove Udruge.

Sve članove osobito veseli predbožićno okupljanje i uvijek se okupe u velikom broju. Na ovogodišnjem domjenku ugostili su i načelnicu Općine Đelekovec Šteficu Sirutku, predstavnike udruga i ustanova iz Đelekovca te mnoge druge uzvanike. Posebni su gosti bili i predstavnici koprivničke Udruge umirovljenika “Zlatna dob” s predsjednicom Anicom Milek, koja je pohvalila rad đelekovečke podružnice i aktivnost pojedinih članova.

Druženje se nastavilo uz večeru, pjesmu i ples u kojem su umirovljenici pokazali da u njima još ima mladenačke snage i životne radosti.

Tekst i foto: Zdravko Vuljak.

zatvori