Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Predstavnici Grada i Komunalca podružili se s koprivničkim novinarima na izmaku još jedne uspješne godine

‘Izuzetno mi je drago da smo se ponovo okupili na našem sad već tradicionalnom druženju povodom božićno-novogodišnjih blagdana i naše bajke. Drago mi je da nas je opet puno što znači da se ove godine nismo svađali’.

Rekao je to gradonačelnik Mišel Jakšić obraćajući se djelatnicima u koprivničkim medijima koje je pozvao na prigodno blagdansko druženje pri Podravskoj hiži u centru Koprivničke bajke.

– Osobno sam uvijek zadovoljan korektnošću koju imamo, naravno da uvijek postoje različiti pogledi na neke teme, ali kao što mi radimo svoj, tako i mediji rade svoj posao. Mislim da je tu najvažnije da u sebi želimo sve dobro našoj Koprivnici, županiji i državi. Svatko ima pravo dati svoj pogled na svijet. Svima vam mogu zahvaliti na suradnji i reći da mi je čast surađivati sa svima vama.

Snimio Marko Posavec.

Na naš upit kako komentira činjenicu da u Koprivnici, koja je relativno mali grad, ima tako puno medija, gradonačelnik Jakšić je odgovorio:

– Koprivnica je grad koji ima snažno gospodarstvo, koje u puno toga prednjači u Hrvatskoj, koji ima natprosječan broj vrhunskih sportskih klubova i sigurno da sve ono što imamo kroz taj društveni i gospodarski standard ima svoju težinu koja potencira interes javnosti i tu nastaju mediji.

Ocjenjujući ovu 2018. godinu, gradonačelnik Jakšić je ponovio da je ovo jedna od najuspješnijih poslovnih godina Grada u posljednjih 10 godina. Natprosječan rast prihoda, suficiti u tekućem poslovanju, smanjenje kreditnog zaduženja na povijesni minimum, smanjenje deficita te pokretanje investicija vlastitim i europskim sredstvima koje su premašile 50 milijuna kuna, samo su neke od činjenica koje idu u prilog tvrdnji o poslovnoj uspješnosti grada. A upravo po korištenju EU novca, Koprivnica je u 2018. godini rekorder po privučenim europskim sredstvima u Koprivničko-križevačkoj županiji, zaključio je Jakšić.

Snimio Marko Posavec.

Medijskim djelatnicima na ovogodišnjoj suradnji zahvalila je i predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec:

– Vi ste i moderator i karika koja spaja sve ono što se događa u gradskim ustanovama i Komunalcu te između nas i svih naših građana. Vi ste naš korektiv, potičete nas da budemo brži i bolji i da kvalitetnije obavljamo svoj posao. Hvala vam na korektnoj suradnji u ovoj godini, vjerujem da će tako biti i iduće – zaključila je Nataša Tetec.

zatvori