Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Koprivnički mališani velikog srca sinoć primili nagradu za širenje prijateljstva i tolerancije

Našim malim sugrađanima sinoć su u dvorani koprivničkog Doma mladih dodijeljena priznanja za djela nesebične pomoći, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima pod nazivom ‘Veliko srce koprivničkog djeteta’.

Projekt je to čiji je cilj dodjela nagrada djeci koja se ističu u humanitarnim i edukativnim projektima, koja nesebično pomažu svojim prijateljima, ali i nepoznatim osobama kojima je potrebna podrška.

Na samom početku programa prisutnima su se pozdravnim govorima obratili dječji gradonačelnik Lovro Mršić, predsjednica Društva Naša djeca Koprivnica Jadranka Lakuš i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Veliko hvala svima koji su nominirani i koji su zajedno sa svojim mentoricama i mentorima pokazali da doista u Koprivnici imamo veliko srce naše djece i da Koprivnica nije slučajno grad sa srcem. Društvo Naša djeca, Dječje gradsko vijeće, sve naše nastavnice i nastavnici, kao i sve naše škole zajedno za najmanjima daju si jako puno truda da Koprivnica bez imalo srama, bez puno opravdanja i uz puno zasluga može čuvati taj naziv koji smo dobili prije desetak godina, a to je da doista i jesmo Grad prijatelj djece – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Od ukupno pet nominacija, najviše priznanje „Veliko srce koprivničkog djeteta“ za izuzetnu pomoć, solidarnost, humanost i vršnjačku suradnju primili su učenici 4. c razreda Osnovne škole Braća Radić s projektom suradničkog učenja.

Radi se o nizu aktivnosti 24 učenika koje su cijelu godinu provodili u školi, lokalnoj zajednici, Hrvatskoj pa i van granica Lijepe Naše, zajedno sa svojom učiteljicom Vesnom Mlinarić pod motom „Volontiramo, širimo prijateljstvo i toleranciju dobrim djelima, pjesmama, glumom i likovnim radovima“. Pri tome su surađivali s raznim udrugama i organizacijama i stvorili projekte koji su bili zapaženi u javnosti i zaslužili priznanja i zahvale.

Svoje veliko srce ponajprije su pokazali u prihvaćanju nove učenice Nikoline koja se iz rodne Nizozemske doselila u Koprivnicu bez da je znala hrvatski i ikoga poznavala. Zajedno sa svojom učiteljicom učinili su sve da se Nikolina osjeća što ugodnije u našem gradu, pomagali su joj u savladavaju hrvatskog jezika, motivirali na učenje i poticali njeno uključivanje u razne aktivnosti. Osim Nikolini, učenici su u savladavanju nastavnih sadržaja pomagali i učenici Lani. Zbog svoje plemenitosti, razvijanja prijateljskih odnosa, toleranciju i prihvaćanja različitosti zaslužili su priznanje za naj dječje djelo pod nazivom „Veliko srce koprivničkog djeteta“.

Pohvalnice za Naj dječje djelo primili su: učenici 2. d razreda OŠ Braća Radić s učiteljicom Ines Turk; učenice 6. c razreda OŠ Đuro Ester Dora Bicak i Ida Kodrić te njihova razrednica Saša Špoljarić; učenice 4. c razreda OŠ Đuro Ester Lana Međimorec, Mija Mišura, Magdalena Pehman i Marta Žufika Marđetko te njihova razrednica Biserka Knez; predsjednik Vijeća učenika OŠ Đuro Ester Šimun Benedikt Kopričanec i njegov razrednik Ivan Piskač.

Naj dječje djelo „Veliko srce koprivničkog djeteta“ održano je pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, a za pobjednike je osigurano dvodnevno putovanje u Budimpeštu.

zatvori