Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Carlsberg svečano predstavio novo skladište, investiciju vrijednu gotovo 11 milijuna kuna

Tvrtka Carlsberg Croatia svečano je danas otvorila novi skladišni prostor u Koprivnici.

Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 11 milijuna kuna koja je od velikog značaja ne samo za dansku kompaniju već i za Koprivnicu u kojoj se odvija cjelokupan proces proizvodnje, naglasio je gradonačelnik Mišel Jakšić:

– Nama je izuzetno drago kad veliki gospodarski subjekti u gradu Koprivnici, pogotovo kad se radi o stranom kapitalu, “bace svoje sidro” u našem gradu, u našem nekadašnjem Panonskom moru, i kad odavde razvijaju svoj biznis. Lijepo je kad čujemo da proizvodi iz ovih pogona odlaze na četiri kontinenta, u nebrojeno zemalja u cijeloj Europi i svijetu, i da se planiraju i daljnja ulaganja i širenje poslovanja u samoj Koprivnici. Danas već možemo reći da je to naša tvornica, naša pivovara, i što je uspješnije gospodarstvo grada Koprivnice – a u zadnje je vrijeme jako uspješno – to je uspješniji i sam grad i sve ono što prati taj gospodarski standard da dolazi kroz društveni i komunalni standard.

Ukupna vrijednost investicije je 10,8 milijuna kuna. Osim skladišnog prostora uređene su i vanjske površine, a nabavljena je i nova oprema, stroj za čišćenje i pranje površina kao i četiri nova viličara s najboljom dostupnom opremom po pitanju sigurnosti i zaštite na radu: imaju klimu, sjenila za sunce, grijana i zakretna sjedala, pametne pojaseve za vezanje koji ograničavaju brzinu viličara ako sigurnosni pojas nije zavezan.

Goran Vukelić, direktor lanca opskrbe kupaca u Carlsbergu Hrvatska, pojasnio je o kakvoj se investiciji radi:

– Investicijom tijekom 2018. godine dograđeno je nešto manje od 2000 kvadratnih metara visokokvalitetnog skladišnog prostora i ugrađene prateće opreme. Skladište će se koristiti za skladištenje gotovih proizvoda, piva i cidera, koji se proizvode u Carlsbergu u Koprivnici i koji se isporučuju kupcima na domaćem, hrvatskom teritoriju, kao i u dvadesetak zemalja u koje izvozimo.

U novom skladištu naći će se mjesta za još desetak tisuća hektolitara piva i cidera koji će tamo biti smješteni prije nego krenu na put prema krajnjim potrošačima.

Vrpcu na svečanom otvorenju prerezali su predsjednica Uprave Carlsberg Croatia Helle M. Petersen, Njegova Ekselencija Christian Thorning, veleposlanik Kraljevine Danske u Hrvatskoj, i gradonačelnik Mišel Jakšić.

zatvori