Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Božićnu čestitku na svoj su nam način uputili učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić

Učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić, predvođeni svojim profesoricama i profesorima, održali su Božićni koncert u dupkom punom koprivničkom Domu mladih.

Što su naučili i koje su glazbene vještine stekli, pokazali su zborovi osnovne i srednje glazbene škole i komorni sastavi, tamburaški i puhački orkestar te puhački kvintet koji od nedavno djeluje u školi.

Kroz program je vodila ravnateljica Ariana Šandl, koja je prigodno najavljivala svaku točku. Učenici su tako izvodili prigodne pjesme, tradicijske i strane božićne evergrine.

Koncert je završio nastupom najmasovnijeg među njima – Puhačkog orkestra, koji je na kraju pod vodstvom profesora Dine Jakšića okupljenoj publici uputio božićno-novogodišnju čestitku.

Za podsjetiti je i da će mladi umjetnici održati još četiri programa na koja vas pozivaju.

Božićni koncert će u srijedu, 19. prosinca od 17 sati održati učenice Odjela za solo pjevanje. Ovaj će koncert biti u Galeriji Mijo Kovačić.

Istoga dana od 18 sati prigodnim će se programom predstaviti najbolji učenici Područnog odjela u Virju. Dan kasnije, u četvrtak 20. prosinca od 16.30 svoj će program u Muzeju Grada Đurđevca održati učenici Područnog odjela Đurđevac.

Veseli prosinac koprivničke Umjetničke škole završit će isti dan, u četvrtak, 20. prosinca Plesnom čarolijom u Domu mladih. Plesači i plesačice Odjela suvremenog plesa za taj dan pripremaju čarobni plesni program u kojem će uživati i mali i veliki. Početak ovog koncerta najavljen je za 17:30 sati.

zatvori