Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Dobitnici županijskih stipendija svečano potpisali ugovore: ‘700 kuna mjesečno dobro će nam doći’

35-ero studenata ove je akademske godine dobilo stipendije Koprivničko-križevačke županije. Danas prijepodne u sjedištu Županije u Nemčićevoj svečano su potpisali svoje ugovore o stipendiranju na prijemu koji je za njih organizirao župan Darko Koren sa suradnicima.

– Nakon više od desetljeća modela kreditiranja studenata, mislimo da je ovaj model stipendija direktniji, kvalitetniji, efikasniji, jednostavniji i bolji za vas – rekao je okupljenim studentima župan Koren te najavio:

– U odnosu na prošlu godinu kada smo na neki način započeli s tim, kako se moderno kaže, pilot-projektom s 20 stipendija, ove smo godine to povisili najprije na 30, a sada kad smo uvidjeli da imamo malo više mogućnosti povećali smo broj na 35. Vjerujem da će u nekom budućem vremenu taj broj biti još i veći.

Snimio Marko Posavec.

Župan Koren pritom je naglasio i druge načine na koji Županija podržava obrazovni sektor, od ulaganja u same osnovne i srednje škole do prijevoza učenika. Što se tiče stipendija, njihov iznos je 700 kuna mjesečno, a pri izradi liste reda prvenstva Županija je vodila računa i o tome da se stipendiraju prvenstveno deficitarne struke.

Student treće godine prava Luka Rasinec rekao je da će mu stipendija svakako dobro doći:

– Iznos od 700 kuna mjesečno svakako će biti od koristi. Nemam još nikakve planove, ali to je dobro recimo za ljetne škole prava, od kojih su neke i u inozemstvu.

S njim se složila i brucošica medicine Marta Hrastić:

– Mislim da će mi dosta pomoći za neke aktivnosti vezane uz faks, knjige, plaćanje doma i to.

Na prijemu uz župana Korena bili su i njegovi zamjenici Ratimir Ljubić i Darko Sobota, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te suradnik iz navedenog odjela Ivan Koren.

zatvori