Petak, 26. travnja 2024.

Župan Koren najavio donošenje proračuna za iduću godinu: Želim iza sebe jednog dana ostaviti stabilne financije

Sjednica Skupštine Koprivničko-križevačke županije bit će održana 10. prosinca, najavio je župan Darko Koren te kao najvažniju točku dnevnog reda najavio donošenje proračuna za iduću godinu.

A upravo je proračun pokazatelj da su u županijskoj upravi postigli prije godinu i pol dana postavljen cilj – stabilizaciju županijskih financija:

– To smo i učinili. Tako da je ovaj proračun zapravo nastavak stabilnog financijskog proračunskog poslovanja koji nam prije svega garantira da ćemo moći sufinancirati projekte koji su financirani iz drugih izvora, prije svega iz EU fondova – kazao je župan.

Župan Koren je ponovio da županijska uprava ima konzervativan pristup proračunskim politikama, što se dosad pokazalo uspješnim upravljanjem javnim novcem:

– Toga se držim i tako ću djelovati dokle god sam ovdje. Neću ulaziti ni u kakve ekshibicije, stvaranje velikih obveza na srednje ili dugoročno razdoblje jer ne želim iza sebe – jednog dana ako se to ikad dogodi – ostaviti potop već želim ostaviti stabilno financijsko stanje. Zaista nemamo nikakvih problema u servisiranju proračunskih i vanproračunskih korisnika i mogu reći da sam baš jako zadovoljan u tom segmentu.

Župan Koren je izrazio i zadovoljstvo funkcioniranjem županijske riznice. U sustavu obrazovanja i zdravstva riznica funkcionira gotovo u stopostotnom obimu, a u potpunosti će profunkcionirati iduće godine s novim proračunskim razdobljem, najavio je.

zatvori