Subota, 27. travnja 2024.

Ženska rukometna reprezentacija okupila se za Europsko prvenstvo, izbornik Nenad Šoštarić pozvao pet igračica Podravka Vegete

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas je započela s pripremama za Europsko prvenstvo koje se od 29. studenog do 16. prosinca održava u Francuskoj. Izbornik Nenad Šoštarić okupio je 18 reprezentativki koje će se do 21. studenog pripremati u Ivanić-Gradu i zatim krenuti na turnir “Štit Cheba” u Češkoj.

Uz Hrvatsku, na turniru sudjeluje i domaćin Češka koja također igra na Europskom prvenstvu, te Slovačka i Švicarska.

Po povratku iz Češke 25. studenog, reprezentacija nastavlja s pripremama za EHF EURO 2018. godine sve do 30. studenog kada kreću na put prema francuskom gradu Montbéliardu. Hrvatska je smještena u skupinu C gdje će igrati protiv Mađarske, Španjolske i Nizozemske.

“Radit ćemo taktiku i bazirat ćemo se na formiranju ‘štimunga’ kao team-building. Odigrat ćemo tri dosta jake, korektne utakmice. Ne zaboravimo da je Češka vrlo visoko bila u zadnjim natjecanjima u Europi. Slovačka je tu negdje blizu Češke u tim rezultatima i Švicarska koja će sigurno proći u kvalifikacije i biti u doigravanju za Svjetsko prvenstvo. Nakon toga nam slijedi još jedan mikro-ciklus treninga i odlazak u Montbéliard. Ja uvijek polazim od toga da moramo dati sve od sebe i to je jedina stvar koju možemo obećati i koju ćemo sigurno napraviti. Inzistirat ćemo na agresivnosti u obrani, da gdje god možemo zabijamo lake golove. Inzistirat ćemo da budemo jako borbeni te da se u napadu puno krećemo”, rekao je izbornik Nenad Šoštarić za HRT.

Hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji ovo će biti deseti jubilarni nastup na Europskom prvenstvu, a najbolji rezultat postigle su 1994. godine kada su završile na petom mjestu.

Izbornik Nenad Šoštarić na pripreme i Europsko prvenstvo povest će sljedeće igračice:
Ivana Kapitanović (Metz Handball), Tea Pijević (RK Lokomotiva Zagreb), Antonija Tucaković (RK Podravka Vegeta), Paula Posavec (RK Lokomotiva Zagreb), Kristina Plahinek (RK Lokomotiva Zagreb), Ana Turk (RK Podravka Vegeta), Lea Vukojević (ŽRK Zrinski), Katarina Ježić (Siofok KC), Ana Debelić (RK Podravka Vegeta), Dora Krsnik (RK Krim Mercator), Stela Posavec (RK Lokomotiva Zagreb), Valentina Blažević (SPR Pogon Szczecin), Selena Milošević (RK Podravka Vegeta), Larissa Kalaus (RK Lokomotiva Zagreb), Marina Glavan (RK Lokomotiva Zagreb), Kristina Prkačin (RK Lokomotiva Zagreb), Dejana Milosavljević (RK Podravka Vegeta), Ivana Dežić (SPR Pogon Szczecin)

Raspored turnira “Štit Cheba”, 22.-24.11.2018:

22.11.2018., 19:00: Hrvatska – Slovačka
23.11.2018., 19:00: Češka – Hrvatska
24.11.2018., 13:00: Švicarska – Hrvatska

Raspored EHF EURO 2018, skupina C – Montbeliard:

1.12.2018., 18:00: Španjolska – Hrvatska
3.12.2018., 18:00: Hrvatska – Mađarska
5.12.2018., 18:00: Nizozemska – Hrvatska

zatvori