Subota, 27. travnja 2024.

Trener Ivković nakon osvojenog boda u Zaprešiću: Bitno je da smo vratili samopouzdanje

Nogometaši Slaven Belupa jučer su osvojili prvoligaški bod odigravši u Zaprešiću protiv Intera bez golova.

Trener Farmaceuta Tomislav Ivković rekao je da je utakmica bila točno onakva kakvu je i najavio i očekivao

– Utakmica je bila tvrda. Stvoren je ambijent, atmosfera kao da je riječ o iznimno važnoj utakmici koja odlučuje o ostanku ovom ili onom. Ali poslije ovog ima još 23 kola. Prema tome, i dalje svi igramo nogomet.

Analizirajući utakmicu, trener Ivković je rekao da je prvo poluvrijeme pripalo koprivničkoj, a drugom zaprešićkoj momčadi:

– Mi smo dobro ušli u utakmicu. Bili smo bolji i opasniji u prvom poluvremenu, no nedostajala nam je mirnoća u završnici. Uvijek smo pogriješili u primanjima ili u zadnjem pasu da završimo dobro presječenu loptu kojih je bilo puno u prvom poluvremenu.

Domaća momčad u drugom je poluvremenu napravila pritisak, no trener koprivničkog prvoligaša zadovoljan je slikom koju su ostavili na terenu:

– Svojim sam igračima prije utakmice rekao da je ovo utakmica karaktera i da bih volio vidjeti da iskažu pravi nogometni karakter. To su napravili, tako su se postavili. Dali su svoj maksimum, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. No u takvim utakmica bitno je i ne izgubiti. Tako da se sada možemo mirnije spremati za slijedeći susret.

Slaven Belupo već treću utakmicu za redom nije postigao gol. Činjenica je koju trener Ivković ni ne pokušava negirati, te dodaje:

– Utakmica u Zaprešiću nam je bila prva u kojoj gotovo da i nismo imali šanse za pogodak, tek jedna polušansa. No i to će doći na svoje. Bitno je da smo vratili samopouzdanje poljuljano s posljednja dva poraza. Osobito nas je pogodila utakmica protiv Gorice. To je za sve nas bio mali šok. Trebalo nam je četiri dana da dođemo k sebi. Kvalitetu imamo, neke igrače smo za slijedeću utakmicu izgubili no imamo zamjene koje se trude i treniraju kako bi ušli u momčad. Tako će biti u utakmici protiv Osijeka, zaključio je Ivković.

Slaven Belupo je šesti na prvoligaškoj tablici s 13 bodova koliko ima i sedmoplasirani Hajduk. Inter ima dva boda manje a na devetom i desetom mjestu, na samom začelju, su Istra 1961 s 9 i Rudeš sa samo dva boda.

U idućem kolu Farmaceuti će u subotu od 15 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš ugostiti momčad trenutno trećeplasiranog Osijeka.

zatvori