Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Slavenaši na Crnoj gori počeli s pripremama za Hajduk, Sertić: Osjeća se pozitivna vibracija

Nogometaši Slaven Belupa nakon slobodne nedjelje jučer su nastavili s pripremama za sljedeću prvenstvenu utakmicu koja ih čeka u nedjelju na splitskom Poljudu.

Kako je objavljeno na Slavenovim internetskim stranicama, Farmaceuti su odradili jednosatni trening na Crnoj gori, uoči današnja dva i najzahtjevnijeg koji je na rasporedu dan uoči utakmice.

Zadovoljan poslom koji rade njegovi nogometaši bio je trener Ivica Sertić. – Pohvalio bih svakog od igrača jer su maksimalno ozbiljni i u potpunosti koncentrirani na svakom treningu. Svjesni su situacije u kojoj se nalazimo, ali ono što me veseli je pozitivna vibracija koja se osjeti i u svlačionici i na terenu. Povratna informacija od samih igrača je odlična i na tome svi zajedno temeljimo optimizam.

Slaven u nedjelju čeka težak ispit na Poljudu kod Hajduka.

– Pripreme za Hajduk praktički su krenule već u petak. Na Crnoj gori smo odradili uvodni trening nakon dana i pol slobodnog, a od utorka se u potpunosti posvećujemo gostovanju u Splitu na koje sigurno nećemo ići bez ambicija, dapače. Iako je malo vremena prošlo od kad smo preuzeli momčad, od prvog dana smo prionuli poslu i na pravi način ćemo se pripremiti za Hajduk.

Istaknuo je Sertić kako je suradnja između njega, Vedrana Purića, Luke Bašića i trenera vratara Marija Hontića i Branka Balija odlična.

– Vedran, Luka, Mario, Branko i ja činimo odličnu ekipu i nema ni najmanjeg problema između nas, što u međuljudskim odnosima, što u radu. Moja je želja što prije se prilagoditi seniorskom nogometu nakon juniorskog koji mi je bio vrhunska podloga za ovo danas i koji mi je puno pomogao. Cijeli stručni stožer od prvog dana je u potpunosti posvećen radu i ponašamo se kao da ostajemo “sto godina”.

Bit će i nekih promjena u odnosu na razdoblje iza nas. – Svaki trener donosi svoje ideje, tako da će sigurno biti promjena. Prvenstveno na taktičkom planu. Želim da budemo što ofenzivniji u fazi napada, a u obrani maksimalno odgovorni i puno agresivniji nego što smo do sada bili. Kažem, promjena će biti, ali o detaljima ne bih. Naravno, neće se sve mijenjati iz korijena, ali momčad će dobiti obrise onoga kako ju ja vidim.

Nakon dva današnja, Slavenaši će odraditi po jedan trening dnevno sve do subote kada putuju u Split. Utakmica na Poljudu počinje u nedjelju u 15 sati.

zatvori