Četvrtak, 25. travnja 2024.

SJAJAN USPJEH Tamburaši Prekodravskog zvona drugi su najbolji u Hrvatskoj!

Tamburaši Udruge Prekodravski zvon drugi su najbolji tamburaši u Hrvatskoj u kategoriji koncertnih sastava. Nagradu su osvojili na 25. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, održanom proteklog vikenda u dvorani ‘Preporod’ u Dugom Selu.

U selekciji za ovogodišnji 25. Susret, koju su realizirali selektori Hrvatskog sabora kulture Krunoslav Dražić, Mihael Ferić, Robert Homen, Tihomir Ivanetić, Ivan Potočnik, Dražen Varga i Igor Kudeljnjak sudjelovalo je 45 tamburaških orkestara i sastava iz 8 hrvatskih županija s oko 720 izvođača.

Nagrade je dodijelilo stručno povjerenstvo 25. Susreta u sastavu Ivan Potočnik (predsjednik), Igor Kudeljnjak i Veljko Valentin Škorvaga.

Ustupio Alen Kičinbaći.

Na jubilarnom četvrtstoljetnom susretu nastupilo je više od 350 najboljih hrvatskih tamburaša, članova devet najboljih tamburaških orkestara iz Samobora, Karlovca, Kalinovca, Male Subotice, Zagreba, Čakovca, Novog Čiča, Siska i Dugog Sela te devet najboljih tamburaških sastava iz Maruševca, Grede Slunjske, Slavonskog Broda, Adamovca, Beretinca, Draganića, Belice, Gole i Varaždinskih Toplica.

Gosti susreta bili su Tamburaški orkestar KUD-a Majšperk iz Slovenije i Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo.

Susret je organizirao Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Gradom Dugo Selo, KUD-om Preporod i HDS ZAMP-om.

Ustupio Alen Kičinbaći.
zatvori